Ki hogyan segített a párjának a féltékenység legyőzésében? (beszélgetés)
A kutyák védelmében tiltakozom. :) A féltékenységnek is vannak fokozatai, és sok ember féltékenység nélkül sem különb egy kutyánál.
Minden kapcsolatban előfordulhat féltékenység, és biztos vagyok benne, hogy egy túlságosan féltékeny ember sem boldog, de ezen saját magának kell változtatnia, akarnia a változást.
Ilyen nem lehet tars! Par meg vegkepp!
Meg egy kutya is kulonb a feltekeny emnbertol!
Nem olvastam végig a válaszokat,ezért előre is elnézést,ha valakit ismételni fogok.
Először is,én abban a pillanatban szedtem volna a cuccom/az övét,amikor kutakodott a telefonomban vagy bármiben előzetes egyeztetés nélkül. Nem azért,mert titkolni valóm van,hanem mert ez gusztustalan. Kérdezd meg tőle,hogy nem érzi magát nevetségesnek? Nehogy már neked kelljen segíteni az ő agymenésén...ne haragudj,de ez vicc. Oka van annak,ha egy férfi ilyen. Súlyos önbizalomhiány,kisebbségi komplexus,a múltban sokan megcsalták,az anyja nem szerette eléggé,te csaltad meg vagy tettél félreérthető dolgokat,vagy éppenséggel ő csalt meg és innen ez a hatalmas bizalmatlanság. Millió verzió van,mindegyik valamilyen szinten rossz,de nem mindegyik miatt kell "kukázni" a kapcsolatot. Viszont: te nem tudsz rendet tenni a fejében,segíthetsz neki annyit,amennyi erődből és kitartásodból kitelik,akkor sem fog változni,ha ő nem tünteti el a fejéből a beteges gondolatokat. Lehet akárki akármilyen bölcs,ebben a témában nem fogod tudni terelgetni őt,mert ha nem teszi helyre fejben ezeket a dolgokat,akkor csak sokkal rosszabb lesz minden. Láttam erre példát a saját környezetemben,sőt,velem is előfordult már,hogy megütött az exem(nem hiába lett az) féltékenységében,holott állítása szerint egy legyet sem bántana,de elöntötte az agyát a féltés...féltés,persze. Ezek a férfiak egyszerűen önzőek. Ki akarnak sajátítani,birtokolni akarják a jelened,a múltadról mindent tudni akar,és ha talál valami neki nem tetszőt,teljesen kifordul magából,kiborul,mint egy hisztis kislány,őrjöng,utána természetesen megbánja és "soha többet nem fordul elő". Elhiszem,hogy szereted őt,de keményen kell ilyen tekintetben bánni vele. Nem az van,hogy apuci kénye-kedve szerint nézegeti a személyes dolgaidat,és társai. Meg kell szépen mondani neki,hogy önálló személyiség vagy,semmi köze nincs pl a telefonodhoz,ha meg akarod csalni,úgysem hagysz nyomot. Hozz fel neki észérveket,lássa be,miért és mennyire logikátlan a gondolkodása. Egy pár napra esetleg magára is hagyhatnád,hátha rádöbben arra,milyen az,amikor nem vagy az ellenőrzése alatt,és mi lehet a következménye annak,ha nem hagy élni és tönkreteszi az állandó féltékenységgel az egyébként jól működő kapcsolatotokat. Elnézést,ha kemény voltam,ilyen a stílusom. Meg átmentem már ugyanezen nem egyszer,nem kétszer,nem szabad hagyni a férfiaknak,hogy leuraljanak ilyen szinten. Persze.ha egy nő "szolgalélek",az egészen más kérdés.
Ha mérlegre tetted jó és rossz tulajdonásgot és elfogadtad,akkor miért akarod megváltoztatni.Szerintem nem fog menni,aki alapból ilyen,az amíg "szeret" ilyen marad.
Nem tudom,de annyi ilyen fórum indult már a hoxán,hogy van egy párom aki csoda jó nagyon szeretem...stb..majd sorolja hogy mitől olyan nagyon nem jó...Nem bántásból,de amíg Te nem nézel magadba hogy ez a kapcsolat mi is..mitől is jó,akkor miért nem viselem el a rosszat?Vagy a rossz olyan rossz,hogy nem tudok avval együtt élni?Akkor egyszerű a képlet.
Csak a saját anyukámat tudom idézni,aki aztán tényleg rá se nézett ffiakra,csak épp normálisan válaszolt,ha hozzászóltak,és apám mégis cseszetette folyton:a féltékeny embernek semmi se jó.
Mióta tart a kapcsolat?
próbálj meg nem adni rá okot, tehát ha együtt vagytok úgy közlekes mit egy ló, ilyen szem bigyóval, és rá se nézz senkire.
jah végképp ne legyenek fiú ismerőseid.
nah jó ez volt a poénos része a dolognak, különben nagyon undorító és megmérgezi előbb utóbb a kapcsolatotokat, meglátod előbb utóbb elmenekülsz tőle, ami érthető lesz.
Szerintem legyél rá olyan hatással mint ő rád, csináld azt egy jó darabig amit ő tesz veled, ne félj hamar felhúzod majd vele, aztán leültök és átbeszélitek mégegyszer.
igy viszont nehez mellette elni, hogy o mibe kot bele, mi nem tetszik neki; ez kesz lelki terror; masszon elotte a masik laposkuszasban?
aki utni akar, talal hozza botot!
Hanem?Miféle segítségben bízik?Mit tesz ő,hogy legyőzze a féltékenységét?
Mennyire adsz okot a féltékenységére,illetve mennyire ügyelsz kínosan arra,h semmi félreérthetőt ne tegyél?
Olyanok jelentkezését várom, akik tudtak segíteni a párjuk féltékenységének a kezelésében!
Van egy nagyon értékes párom, de egy dolog mostanra teljesen megkeseríti a kapcsolatunkat, ez pedig az ő túlzott féltékenysége. Mérlegre tettem a jó és rossz tulajdonságait és sokkal-sokkal több a jó, úgyhogy nem szeretném elveszíteni, viszont úgy érzem egyedül nem tudok neki segíteni. Féltékeny a múltamra, a jelenemre, kutat, keres, nézi a telefonom, ideges, ha nem vele vagyok, stb... Tudom, hogy vannak bölcs nők, akik okosan tudják "terelgetni" a párjukat, ezért kérem, hogy olyanok csak olyanok írjanak, akik építő tanácsot tudnak adni ezzel kapcsolatban.