Honnan jött ez az elképzelés? (tudásbázis kérdés)
Arcüregemet pucolták gyerekkoromban, csak egy pálcikát toltak be (nem föl) oldalra, aztán vmi vegyszerrel kioldották. Az rossz ízű volt, nem tudtam kiköpni, nyeltem. :( Nem volt jó, de utána üres lett, elmúlt a feszítő érzés.
Felnőttkén többször is antibigyóval kezelték, sosem tisztították ki, pedig jobb lett volna.
A homloküreget is hasonlóan kezelték, talán ott szúrtak.
Marhaság csak a fészbukrol jöhetett :)
Nem vagyok ott regelve, de ne tudd meg mennyi marhaságot hallok sokminden témában ismerősöktöl
Marhaság!
Extrém eset
"ha más nem használ - ami szintén elég rémesen hangzik, de az csak egy vastagabb tűnyi sérülést okoz"
Átestem rajta nem egyszer. Érzéstelenitik, semmit nem érezni, aztán azonnal kimossák a trutymót. Nagy megkönnyebbülés. Ma már bizonyára erősebb antibiok vannak.
"Az élet nagy kérdései" rovatba: nemrég arcüreggyulladásom lett, amit antibiotikummal kezeltek. A férjem előadta, hogy ő úgy hallotta, hogy ezt az "arccsontok" (valószínűleg a felső állcsont* megfelelő részére gondolt a költő) összetörésével kezelik.
Na mármost, szokták az arcüreg felszúrásával kezelni, ha más nem használ - ami szintén elég rémesen hangzik, de az csak egy vastagabb tűnyi sérülést okoz; kizártnak tartom, hogy bárkinek is eszébe jutna az arccsontok szándékos összetörése.
Aztán eszembe jutott, hogy ugyanezt én is hallottam már gyerekkoromban.
Vajon honnan ered ez az elképzelés?
Valaki rémisztgetésnek agyalta ki, vagy tényleg csináltak ilyesmit - mittudomén - a középkorban?
* [link]
További ajánlott fórumok:
- Időnként elnézem az utcán sétáló embereket és elképzelem,...
- Tudja valaki, hogy honnan jött a Józsefből a Dodi becézés?
- Feltöltös t-mobilos telefonomról hogy tudnám meg hogy az elmúlt pár napba hová illetve honnan jött rá hívás?
- Most írtak ki hormon vizsgálatra. Vasárnap volt tüszőrepim, viszont ma megjött a 15.napon. Akkor most honnan számoljam a ciklus napokat?
- Visszaköltözni ahonnan jöttem...
- Gyes mellett lenne lehetőségem dolgozni, de nem ott, ahonnan Gyesre jöttem. Mehetek így is?