Hogyan lehet javítani a testtartáson? (tudásbázis)
Tornával is tudsz javítani fontos előtte mindig melegíts be mert az szükségs izomláz elkerülése érdekében.
EGÉSZSÉGES NAPOKAT NEKED BERNUSKA.:))
van itt a hoxán egy fórum: 5 tibeti jógagyakorlat. Aki csinálja, ide!
én így tudtam javítani a testtartásomon, én is itt tanultam meg. Viszont fontos a szabályok betartása!
Tényleg.... de hogy maarad úgy? :DDDD
Az utcán is nagyon rossz, mert most, hogy figyelem magam, rájöttem, hogy lefelé nézek, hogy el ne essek, és az is egyfajta görnyedt tartást jelent.
De hogy nézzek előre, ha attól tartok, hogy elesek?
De, de...valószínű.... csak rosszul használom a kifejezéseket.
Komolyabb vizsgálaton nem voltam soha, csak az iskolaorvos megállapította anno, h. görbe vagyok, és egy gyógytornász kijárt a suliba hetente kétszer...
Biztos a vállammal van a gond, mint ahogyan írtad is.... mert amikor úgy érzem, hogy maximálisan kihúztam magam, azt mondják, a vállam akkor se egyenes.
Nem akarok orvoshoz menni vele, csupán elkeseredtem, hogy milyen csúnya látvány vagyok a felvételeken...és itthoni megoldásokat keresek.
Régebben seprűztem, az tök jól hátrahúzza a vállam (keresztbe a vállamhoz tettem, és előlről fogtam a seprűt.) De csak addig tartott, seprű nélkül nem tudtam ugyanúgy kiegyenesedni.
1. enciklopédia a fejre és rájössz hogy maraD FENT, na elég furának fogod érezni, de úgy egyenes.
2. aktív gerinctorna (szerintem egyszerű, nem fogod rosszul csinálni;) írd be a keresőbe
3. úszás (nem mell, hanem a hát a legjobb)
valami miatt csak gyógytesire utaltak,nem?
Nálam ha valaki gyógytesis annak van egy orthopédiai papírja,és azon rajta van mia a gond.
Neked nincs ilyened???/lelet/
A "nyakad előre áll",gondolom a vállad előre behúz és kicsit előretölt a csípőtartásod?!
Ez egy gerincferdülés fajta /lordózis/ is lehet,de leletek nélkül látatlanban csak találgatni tudok.marad az ortopédus szakorvos:)
és hogy tudom ellenőrizni, hogy jól csinálom-e.
Hgyan tudok összeállítani gyakorlatokat?
Az MBT cipőnek ilyen domború talpa van, mintha egy hintaszékenállnál. De eszméletlenül drága ha jól tudom.
Szerintem csak akkor fog javulni a tartásod, ha sportolsz, mozogsz (tánc, pilates, jóga kifejezetten jók) valamit, mert folyamatosan nem tudsz arra koncentrálni, hogy egyenesen tartsd magad. De ha kialakul a megfelelő izomzat, akkor észre sem veszed és egyenesebben fogod tartani.
A gyógytornász, lovaglás drága, az itthoni tornázással meg az a bajom, hogy nem tudom, hogy jól csinálom-e...
Milyen az az MBT cipő
Középiskolában jártam gyógytornászhoz (kötelező volt), és nagyon utáltam, végigkínlódtam az egészet, mert nagyon szívatós volt. Pedig a normál tesiket nagyon szerettem.
Ha rámszólnak, hogy húzzam ki magam, egyszerűen nem megy.
Volt olyan, hogy kihúztam magam -gondoltam én- és újra rámripakodtak, hogy húzzam már ki magam.
nem púpos, szerintem.
Ilyen S-alakú a gerincem, nyaktól valahogy előrébb van a fejem...
Igaza van, ha agyógytornász betanít akkor onnantól egyedül is menni fog.Egyébként a lovaglás az egyik legjobb tartéásjavító mozgás
Vagy vegyél MBT cipőt.
Tartásjavító tornával.
Ahhoz hogy mást írjak tudnom kéne a tartáshibát konkrétan
/Gerincferdülés,milyen fajta,merre ../
Egyszerű odafigyeléssel nem megy...
létezik ehhez valamilyen gyakorlat, vagy módszer?
Nem fáj a hátam, de rémes, ha pl. vissza kell néznem magam egy felvételen, nagyon csúnya a testtartásom.
További ajánlott fórumok:
- Van ötleted? Hogyan lehetne javítani a hangszálaim állapotán?
- Hogyan lehet javítani rossz kudarctűrő-képességet?
- Hogyan lehet javítani a tüdő teljesítőképességét?
- Hogyan lehet digitális fényképet javítani, élesíteni?
- Ha foszlik, kikopott, lyukad a kedvenc farmernaci ülepénél, hogyan lehet szépen megjavítani házilag (kézzel, varrógéppel)?
- Görnyedt a testtartásom, hol lehet "tartásjavítót" venni, orvos felírhatja?