Hogyan lehet használni a graham lisztet? (tudásbázis)
8. futóbajnok
2012. aug. 5. 13:47
Jó belőle almás pitét is sütni, kicsit több folyadékot vesz fel a tészta...:-))
7. Zsokaanyci
2012. aug. 4. 19:37
Köszi szépen a hozzászólásokat!
6. Rozália
2012. aug. 4. 13:38
Én felesben szoktam rendes búzaliszttel kenyeret sütni belőle.
5. Arel
2012. aug. 3. 14:13
Kenyérsütésnél szoktam használni, de most az almás bélest is csak abból csináltam. Fini lett!
4. 6b006fc769
2012. aug. 1. 14:42
én felesben szoktam durum simaliszttel, akkor úgy használom, minta simát.
3. Zsokaanyci (válaszként erre: 2. - Té-eM)
2012. aug. 1. 13:10
Köszi szépen!Férjem cukorbeteg én pedig fogyózom,ezért akartam kiprobálni!
2. Té-eM
2012. aug. 1. 12:43
Keveréssel finomabb lesz és lazább is, ha csak simán graham lisztet használsz csináld lágyabbra a tésztát ,hogy lazább legyen tudjon hova fejlődni.pihenési időt a tésztának hosszabbítsd meg.Használj fűszereket,szárított zöldségeket,magvakat.Édes süteményeket is lehet készíteni belőle.Bár ha cukorbetegnek készíted az a legjobb, ezért lett kifejlesztve ,hogy felváltsa a sima BL-55-öst és BL-80-as kenyérlisztet.keverheted RL-90 rozslisztel ami szintén finom és magas a rost tartalma.
1. Zsokaanyci
2012. aug. 1. 12:29
Most vettem először graham lisztet.Tudtok mondani valami jó receptet?Vagy helyettesítsem csak a sima lisztet ki vele?Vagy fele-fele arányban?
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Panellakásban lehet szárítógépet használni?
- Lehet fúrott kút vizét használni automata mosógéphez?
- Elocom kenőcsöt meddig lehet használni?
- Hogyan kell használni a sima kenyér lisztet?
- Zabpehelylisztet valaki szokta panírozásra használni?