Hogyan kell használni a sima kenyér lisztet? (tudásbázis)
Köszönöm a segítséget!
Azt hittem ez is olyan,mint a kész kenyérliszt,amihez csak vizet kell adni. Akkor keresek valami kenyér receptet. :)
A kenyérliszt meghatározása:
Kenyérliszt:
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb, laposabb lesz). Így az eredmény puha, de rugalmas, ropogóshéjú, elég magas tészta lesz. Kifejezetten kenyérsütéshez találták ki.
BL-80-as liszt hiányában szokás a finomliszt és a rétesliszt valamilyen arányú keverése, mellyel elég jó eredményt lehet elérni, bár a korpatartalom ezzel nem fokozható.
Igen, a sütésre.
Főleg az lenne a kérdésem,hogy ehez is csak víz kell,vagy még valami más is? Nincs ráírva semmi.
Mire gondolsz???
Sütésre,vagy.......
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Orion kenyérsütőgépbe beszorult a keverőlapát. Adtak vmi fém kampót hozzá de a használati nem irja hogy kell használni a kiszedéshez.
- Hogyan lehet használni a graham lisztet?
- Zabpehelylisztet valaki szokta panírozásra használni?
- Egy jó kenyérreceptet tud valaki gépi sütéshez? (tejfölt és porélesztőt akarok használni!)
- Hogyan kell használni a FIF márkájú kenyérsütőt?