Lehet fúrott kút vizét használni automata mosógéphez? (tudásbázis kérdés)
szia nekem 7 éve fúrt kútból megy a mosógépem
semmim gond vele emberi fogyasztásra a
alkalmatlan de locsolni és mosni jó
nagyon vízkő lerakódás ellen 2 havonta 1 liter étel-ecettel átmosom a vc-is erről megy
nyáron a 12 köbméteres felfújható medence is erről van feltöltve
felesleges rémhíreket terjeszteni a fúrt kutakról
ha emberi fogyasztásra is szeretnéd használni akkor be kell vizsgáltatni ami nem 2 forinta mosógéphez használd nyugodtan a biztonság kedvéért
a homok ellen a szivattyú után szűrőt tehetsz
30egynehány méteren van..nem tudom pontosan majd megkérdem a férjem...a víz keménynek kemény, de nem használok calgont ilyesmit..igaz hogy le kellett cserélnem a mosógépet de már 15éves volt még úgy vettem én is kéz alól..az új gépem két éves...nincs vele gondom...
Annyi van hogy mosószódát teszek a mosópor mellé..azóta folttisztítoznom se kell pedig a 3gyerekem aztán gyártja a szennyest rendesen..DD
sziasztok!
Lassan 10éve megy a mosógépem mosogatógépem kútvízzel és kutya bajuk..
Az én kutamból feljövő vízzel én nem mosnék,még kézzel sem, nemhogy mosógépre csatlakoztatni.
Olyan érdekes még a szaga van neki.
Még kocsimosásra sem jó, mert befogná a mutyis víz!
Tiszta olyan rozsda foltos lenne.
Nálunk a tanyán fúrt kút van. 42 m-ről jön fel a víz. Főzésen, iváson kívül azt használjuk. Mosni már nem mosunk lent, de amíg Apu élt, addig Anyuék lent éltek tavasztől őszig. Akkor ment a mosógép is. Tisztálkodásra, méhek, állatok itatására is jó.
Ezen most én is elgondolkodtam, mint spórolási lehetőségen.
Én nem használnám az biztos!
Itt nálunk olyan vasas a víz, locsolás után befogja a kerti bútorokat, járdát,kerítést, mindent.
Alig lehet letakarítani.
Remélem egyre gondolunk?
Van a régi ásott kút, amit téglával raktak belülről körbe és vödörrel húzzuk vele a vizet.
Van a fúrt kút, amiből egy vékony csövön keresztül jön fel a víz és szivattyúval lehet a vizet a felszínre hozni.
Nekem ez az utóbbi van most.
Melyikre gondolsz?
Az ára volt a tök jó :-)))
De megérte, tisztább a víz, mint a vezetékes, és főleg, hogy mindig van
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Automata mosógépet lehetne így használni?
- Hogyan kell használni az Evrika félautomata mosógépet?
- Tudja valaki teszveszen hogy lehet használni az automata licit funkciót?