Automata mosógépet lehetne így használni? (tudásbázis)
Ez igaz, de legtöbbször az a gond, hogy az óra nem bírja.
Nekünk is kellett eddig minden lakásban az elműtől kérnünk Amper emelést. Nem került pénzbe. Beadtuk az igényünket és kb. 1 hét múlva már jöttek is.
Igen, pont ilyennel kötöttük be a mosogatógépünket. A vízszerelő 30 ezret akart kérni baráti alapon, mert egyébként 75 ezer lett volna. A férjem lement a boltba vett egy ilyen átalakítót és már ment is a gép:D
Nem ronda, egy kicsit jobban kiemelkedik a mosogatócsap, mint előtte.
Én is meg tudtam volna csinálni.
Nálunk akkor még nem volt folyóvíz.
Miután bevezettük, ezt a gépet még sokáig használtam.
No megkérdeztem az uram;ahol van csap oda rá lehet kötni. 400 Ft egy átalakító,boltban tudják mi az ,simán én is rá tudnám tenni ,megmutatta. De nem 30 ezer ! Természetesen centrifugálásra jó az automata mosógép is ,én is szoktam úgy használni ,a hálózatot se fogja terhelni,mivel nem fűt a gép nem vesz fel annyi áramot .
Ideiglenes megoldás egyenlőre.
Közben írtál Te is, most látom, mi a gond.
A régebbi elektromos hálózat is bírja, de a biztosíték kérdéses. Meg kell nézni, (csak megkukkolni!), legalább 16A-s legyen.
Mi 130 éves házba hoztunk automata mosógépet, 30-40 éve már gondoltak erre az esetre. :D
Szerintem használható a centri funkció.
A kézi mosógép helyett nem lett volna jobb egy szerelőt kihívni, aki esetleg oda is teszi azt a csatlakozót, ha lehet?
Azt nem hiszem, hogy csak bontással lenne megoldható a csatlakozás. Mert akár az egyik csapra lehet olyan toldalékot tenni, hogy a gép vizet kaphasson. Ahhoz falat nem kell bontani, vezetéket sem kell áthelyezni.
Sziasztok, köszi a válaszokat!
Az egyik probléma, hogy a csap alja a padlóig kerámia lábazat, elég keskeny, így a szennyvíz csövet nem lehet könnyen csatlakoztatni. Le kellene szedni, beépíteni egy új szifont és egy szélesebb lábazatot visszatenni a csap alá. Ennek lenne az az alternatívája, hogy egyszerűen beleengedni a kádba, ami mondjuk nem túl higiénikus, de régen is így csinálták.
A másik gond az volt, hogy a csap környékén nincsen olyan kimenet, amiből a mosáshoz szükséges vizet szívhatná a gép. (azt nem tudtam, hogy a zuhanyra is lehet kötni egyébként).
Szerelők (kb. öt különbözőt hívott) szerint 30.000.- Ft-nál kezdődne a bekötés és alkatrészek - szerintem ez nevetséges.
Valamint a lakás olyan régi (30-40 éves), hogy a régi biztosíték nem bír el egyszerre sok dolgot.
Ezek alapján úgy gondolta, hogy vesz egy kis teljesítményű, egyszerű gépet, ami átmenetileg megoldja a dolgot félig-meddig. Tavasszal nagy felújítást tervez, ekkor lesz biztosíték, vezetékcsere, csap, szifon stb.
Csak pont télen szerintem nagyon nehéz kézzel csavargatni a ruhákat, ezért jutott eszembe, hogy a kihasználatlan jó géppel esetleg megoldhatná.
Mit jelent az, hogy nem beköthető? Töröm a fejem, de - hacsak nem mondok nagy hülyeséget - a mosógéphez egy konnektor kell, meg a víz elvezetéséhez valami, de ez valóban lehet akár a fürdőkád is. Régen csak ez a megoldás létezett.
Vagy valami másra gondoltál?
Lehet persze.
Konyhában van hely a modern gépnek? Általában ott szokott lenni, ahol a fürdőszobában nincs külön leállás.
Hát nem tudom mi lehet a gond, a régi és új gépeket is hasonlóan kell bekötni. Minek kellett camping gépet beszerezni?
Tehát, a tusolóra is rá lehet csatlakoztatni a mosógépet és már megy is minden, ahogy kell.
Egyébként egy okos új gép nem indul el víz bekötés nélkül.
Sziasztok,
Barátnőmnek van egy jobb minőségű mosógépe. Most költözött új lakásba (csak neki új, amúgy egy régibb ingatlan). Első probléma, amivel találkozott, hogy a mosogép nem beköthető a fürdőben. Illetve igen, de ahhoz a csap/burkolat teljes átépítése, vezetékek cseréje szükséges. Ez egyelőre nem megoldható. Vett egy egyszerűbb, camping gépet, aminek a centrifugája gyenge, kézzel csavargatja szegény ha lejárt a program.
Az ötletem/kérdésem: ha csak egyszerűen bedugja az eredeti, erős gépet, de nem kötik rá a csapra, akkor a kifolyócső kádba helyezésével a centri funkció simán használható, ugye? Ahhoz nem kell befolyó víz, csak a kivezetést kell megoldani, jobb híján a kádba.
Nem akarok neki hulyeseget mondani. :) Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Lehet fúrott kút vizét használni automata mosógéphez?
- Milyen mosogépet vegyek, eddig hajdú keverőtárcsás volt, automatát szeretnék, de milyent?
- Hogyan kell optimálisan használni egy mosógépet?
- Régi melegvizes Hajdu mosógépet hogyan kell használni?
- Hogyan kell használni az Evrika félautomata mosógépet?
- Hogyan kell használni a mini mosógépet?