Hogyan kerültél be egy munkahelyre? Ajánlottak vagy interjúztattak, esetleg másképpen? (beszélgetős fórum)
expressz -> interjú -> próbanap-> első állásom
és sok ember közül választottak:)
Én már váltottam. A munka nem kevesebb, de jobban megbecsülnek.:))
Most szabin vagyok. 25-ig. Aztán újra mindent bele.
Házi feladatokat hoztam.
Sok sikert az újhoz!
...és most?
Már tudod a választ?
Volt ahová felvételiztem, volt ahová azért vettek fel, mert pénzt kaptak utánam! :(
Ja és a felvételizős helyről vagyok GYED-en, és 150-ből választottak ki! Erre büszke vagyok!
Aktuälis lett a téma.
Gyorsan csinàltam egy szämvetést,hät volt néhàny munkahelyem és felvételiztem pärszor.
Nézzük csak,az elsö cégtöl ösztöndijat kaptam,még a tanulmànyi idö alatt,igy nem volt kétséges hogy oda megyek dolgozni.
Utäna jött 15 honap szünet.
A következö céghez a kollégàim segitségével kerültem,bevitték az önéletrajzmat a leendö fönökömhöz,volt egy személyes elbeszélgetésünk,ami egyben a belépési proceduràt is tartalmazta.
Ezutän jött az elsö cég Sväjcban,A barätom csäbitott,elküldtem emilben az önéletrajzomat,egy oräs interju,ahol föként a szakmai angol nyelv ismeret feltérképezésére tették a hangsulyt.
Majd jött egy nagykövetség,Pesten."Csak" egy C tipusu nemzetbiztonsàgi àtvilägitäst kellett megusszak,és ugylàtszik ifjukori botlàsaim elévültek,mert megkaptam.Ez volt az elsö ami nem teljesen szakmai kihivàs volt,ha kellett rgépen dolgoztam,ha kellett elintéztem a fönököm gondjàt a biztositoval,vilany szàmlàt egyeztettem vagy csak nöt szereztem neki.
Ezutàn jött Svàjc megint,szokàsos,emilben cv küldés,interju 1.5 ora,ahol szakmai kérdések föként.Ekkor,még 99`-ben szembesültem azzal a kérdéssel hogy mi a 3 legfontosabb pozitiv tulajdonsägod.Ki ne tudna 30-at sorolni.Utàna, mondj 3 olyan tulajdonsägot ami inkäbb hiänyossàg.Na itt megszorultam,mit lehet ilyenkor mondani?
Azé,felvettek,pedig ebböl is volt 30.
Megint Morszäg,rövid idöre,cv emilben,interju 2 alkalommal 2 ora,szigoruan angolul,szigoruan az A320 csalàd.Kerestek(talältak) hiänyossägokat,de felvettek.Mig ott dolgoztam,egy contractor cégen keresztül jelentkeztem a lajtän tulra,2 nap tréning,cég ismertetö,eljäräsok,papirmunka,3 oräs vizsga.Megfeleltem,de sose dolgoztam nekik.
Megint Sväjc,vissza a régi céghez,cv emilben,a kötelezö interju,baràti beszélgetés,semmi szakma,régota ismertük egymàst.
És ma reggel emilben elküldtem az "utolsot".Majd meglàtjuk.
Pályázatot írtam, csatolt fényképes önéletrajzzal.
Aztán volt egy interjúm, majd ez után 2 hónapra értesítettek: enyém az állás.
Azóta ott dolgozok, lassan 5 éve.
Senki nem ajánlott, nem segített, csak magamnak köszönhetem, amire büszke is vagyok!
A legérdekesebb állásszerzésem az utcán kezdődött!!:-)))
Ezeréve,ahol dolgoztam, már nem éreztem jól magam, kéne lépni tovább, de hova?...nyomdai retusőr voltam, jó lett volna továbblépni és montírozni tanulni, de általában a nyomdák kész montírózókat vettek fel.Egyszer hazafelé menvén a buszmegállóban egy kedves hölgy eligazítást kért, majd szóba elegyedtünk...úgy félóra csacsogás után szóba került az én állásgondom is véletlenül, és Ő kibökte: az unokaöcsém nyomdát vezet, beszélek vele, és itt a telefonszáma!Bementem az unokaöccshöz, kicsi nyomdába,és pont montírozót keresett és pont vállaltak betanítást is. Hát így lettem montírozó!:-)))
És jópofa volt, mert a kollégák sokáig azt sugdosták:"Hű, ez az a lány akit a Főőőnök hozott!!!" És, mindenkinek tátva maradt szája, amikor egyszer elmeséltem, az én ottani állásom, új szakmám egy útbaigazításon múlt!
Szia!
És ha bejön kérlek tudasd velünk is.
Köszi.
Sehogy, még nem volt munkahelyem:(
:DDD
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Mit csinálnál ma másképpen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Olyan betegségem lett, hogy a doki a leszázalékolásomat ajánlotta. Munkahelyről el kell bocsássanak ahhoz, hogy el tudjam inditani?