Heti 1x szolizni mennyire káros? (beszélgetés)
Nem káros, csak öregíti a bőrt, és magában rejti a bőrrák kialakulásának kockázatát.
Ugyanakkor D-vitaminra meg szükség van, de jobb lenne azt a heti 1 alkalmat elaprózni 5 x rövidebb alkalomra. Szoliban ez nehéz, viszont a napfény éppen úgy megteszi, és még ingyen is van.
Nehéz ügy, mert tényleg nem ajánlják a bőrgyógyászok, főleg fehér bőrűeknek, anyajegyeseknek, mint én.
Viszont én minden tavasszal megyek, eleinte kétszer (mert másképp nem barnulok), majd heti egyszer, ha nem mennék, már a tavaszi nap rommá égetne - ahogy az most meg is történt, még a kézfejem is vörös a babakocsitolás miatt. Árnyékban is leégek, nekem muszáj felkészítenem a bőrömet nyárra.
És úgy vagyok vele, hogy ha nem is jó a bőrnek a szoli, annál biztos jobb, mint hogy többször rákvörösre égessem magam a napon, ami nem barnul be, csak lehámlik, majd újból leég.
Azt nem lehet megtenni, hogy ne menjen ki az ember nyáron - vagy talpig szkafanderben járjon.
Sztem attól is függ, hogy melyik szoliba mész ...
Nem akarok hirdetni, de pl a Soli.point-ban konkrétan leégtem ... a kiwi.ben pedig gyönyörűen barnulok már egy alkalom után is ...
A legjobba ha valaki soha nem megy ezt tudjuk:-)
Aztán a köv. szint a heti 1x szerintem, én is úgy járok, heti 2x szerintem már nem valami jó,de ez csak az én véleményem, meg én gyorsan is barnulok. Fontos milyen típusú a bőröd, mert pl. fehér bőrrel nem mennék (nekem nem az). Sok anyajeggeyel sem célszerű...
Heti 1x azért megyek, mert tudom nem ajánlott az sem, de nem hiszem el jobb ha valaki a napon fekszik strandon órákon át nyáron én meg azt nem teszem..
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt szabad szolizni?
- Ti jártok szolizni? Szép az, ha barna valaki?
- Heti 3-4 hajvasalás mennyire károsítja a hajat?
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?
- Nőgyógyászati műtét után mikor lehet szolizni?
- Jár valaki a XIII-i Visegrádi utcai Kleopátra szépségszalonba szolizni?