Terhesség alatt szabad szolizni? (tudásbázis)
forrás:
Kérdés:
Szabad-e várandósan szoláriumozni? Valahol a neten olvastam hogy napozásnál célszerű a hasat letakarni, mert káros lehet a magzatra nézve, ha a naptól/szol-tól felmelegszik a magzatvíz.
Válasz:
Egyszerű a válasz: a terhességnek a szolárium semmit nem árt.
Érdekes a kérdése a magzatvíz felmelegedéséről. Ez ellen azonban nem úgy kell védekezni, hogy napozáskor letakarja a hasát. A lényeges a testhőmérséklet alakulása. Tehát inkább arra kell vigyázni, hogy ne túl sokáig legyen a napon, illetve pl. ne üljön forró fürdőbe. Napozáskor
a has letakarásának nincs jelentősége, a magzatvíz hőmérséklete a testfolyadékok hőmérsékletével együtt változik.
Dr. Ács Nándor
Kérdés:
A szoláriumozás milyen hatással van az anya hasában lévő magzatra? Szabad-e kismamaként, illetve szoptatás ideje alatt szoláriumozni?
Válasz:
1.A terhesség alatt általában nem javasoljuk a szoláriumot, a napozást is csak mértéklettel, inkább szűrt napfényben (pl. laza lombú fák alatt). A szolárium fényének intenzitása nagyságrendekkel nagyobb a napfényénél, bár elvben igaz, hogy a károsabbnak mondott tartomány jó részét nem tartalmazza.
Szoptatás alatt a mértékkel végzett szoláriumozást megengedhetőnek tartom. Persze bőre fehérségét a picivel együtt szép időben végzett séták és pozitívan befolyásolják.
2.Miért ne? A méhfenék nem- vagy koraterhes állapotban több cm-nyire van a bőrétől, káros sugárzás elvben is csak pár milliméternyire terjed le a bőrben.
Ha gyermeket vállal, akkor ehhez elsősorban jó levegő (séta, kirándulás, stb.) kell, nem a művi barnítás. Dacára annak, hogy valóban nem találkoztam koraterhességi káros hatással. Azért leégni nem szabad.
Dr. Nagy László
Azt hiszem az átlagnál mélyebbre ástam:)))
Statisztikával bármit ki lehet mutatni, és az ellenkezőjét is.:)
Én kíváncsian várom, hogy a dokija mit mond.
Szoláriumoznál-e terhesen? 2011-05-09 13:50
igen [6] Csík [Lista]
nem [305] Csík [Lista]
Sziasztok,
Nekem egy ismerősöm végig járt szoliba, a kisfia születése után is reflexből a szeme elé tartotta a kezeit sokáig erősebb fénynél, kint a szabadban...A napozást is csak betakart pocakkal szokták ajánlani.
Szerintem az a 40 hét kibírható szoli nélkül.
Kriszta
ne nasizz, az tuti tipp:) Sajnos én mindent kívántam, édeset, sósat, ugyanakkor sajnos semmitől nem viszolyogtam:)
Nekem annak idején - a víz miatt is - javasolták a heti egy gyümölcsnapot, persze nem banánnal:))
vérnyomás okés?
jo megprobálok vigyázni,csak mindig éhes vagyok:(
mit csináljak?remélem azért nem igazán fogok tul sokat felszedni.puszi:D
Vigyázz, mert nagyon sok lehet a vége, 16-ig én is "csak" 4-et, a végére nem is számoltam:( szóval 25 felett, az eredetileg sem nádszál termetemre.
Most már másképp csinálnám:)
:)
Azért figyelj a nasira oda... Próbáld a sütit gyümivel helyettesíteni.
Na szia!!!
Ki korán kel...??:)Mizujs?
Sziasztok!
Uh.-ról...én egyiket sem kérdeztem meg milyen nemű,nekem a legnagyobb erőt adta szülésnél hogy a 9 hónapja várt "titkot" most megtudom!!:D:D Lett egy fiam és egy lányom!:) Most babaproject van...remélhetőleg hamarosan lesz egy pozitív tesztem...őt sem fogjuk megkérdezni hogy milyen nemű!!!:)
Bátyámék megkérdezték, végig lányt mondtak,Regina lett volna, nekik még a 4D.-s uh.-on is...végig...aztán megszületett és kihozta a szülésznő Mátét!!:D:D Na akkor igazán meglepődtünk!!! Mindent szép rózsaszín volt otthon...mehettünk vásárolni!!:)
Na megyek viszem a fiamat oviba...lehet késöbb leszek!!
Puszi
Niki
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Terhesség alatt szabad édesítőszert fogyasztani?
- Szabad hajat festeni terhesség ideje alatt vagy nem?
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?