Szabad hajat festeni terhesség ideje alatt vagy nem? (tudásbázis)
Hogy lehet leírva, ha nincs rá hivatalos bizonyíték? :)
Előző hozzászólásodra pedig: A Hollywood-i hírességek már csak tudják...
hagyjuk, ok? a tény, hogy nincs bizonyítva, hogy a hajfestés káros lenne a terhesség alatt. Pont. A többi a rizsa. Arról nem tehetek, hogy nem érted, hogy mit írok.
Amúgy valóban van olyan vizsgálat, ami ugyan az, mint az amnio, csak veszélytelen, igaz, 300 ezer ft.
Osztom ezt a véleményt!
Sőt,addig feküdjünk egy helyben egy bezárt sötét szobában,és majd azzal az ággyal tolnak be a szülőszobába is!
Nem arról van szó,hogy agyba-főbe festetni akarja valaki a haját,hanem hogy terhessége alatt 1-2x befesteti vagy színezteti....
Az én megítélésem is az,hogy a passzív dohányzás és a szmog ártalmasabb!!!!!!!!!!!!!!
Ja,inkább öljem meg mielőtt megszületik,nehogy gondoskodnom kelljen róla.
Egyébként a 70-es években a dohányzás se volt káros az egészségre.Most hogyhogy az lett?
Egyébként van kíméletesebb,a magzatra veszélytelen vizsgálat is,amivel ki lehet szűrni a rendellenességeket.Bár szerintem Nick Vujicic élvezi,h él.
Igen, a gép előtt, de hidd el, hivatalos orvosi lapban te a büdös életben nem találkoztál ilyennel, meg mások sem, mert nincs!
Ha így lenne, ahogy írod, akkor nem lenne fodrász, aki dolgozna, elhiheted. Vagy ők tán rosszat akarnak a gyereküknek? Az egész bullshit azért van, mert ma már a levegőt is mérgezőnek kiáltják ki. De attól az még nem lesz igaz.
Erről valami hivatalos dokumentációt tudsz mutatni, amit statisztikailag megfelelő számú alanyon teszteltek? Akkor ok, amit állítasz. Ha nem, akkor csak légből kapott baromság.
Sokkal károsabb, ha egy fél délelőtt végigsétálsz a körúton.
Nekem azt mondta rá mint a dokim mint a fodrászom, hogy hülyeség.
Legalább akkora, mit a menses alatt nem fog a hajfesték tévhit.
A fodrászom kétgyerekes anya, mindkét gyerekével terhesen dolgozott, 35.hétig, aztán hathetes koruk után (a házukban van a szalonja), sőt, ő maga is festi a haját, meg dauerol, mégse lett semmi baja senkinek.
Szerintem azért a mai festékek java része pl. ammóniamentes,és a fejbőrödbe nem igazán szívódik fel azért,a gyerekhez meg pláne nem jut el semmi.
Én is úgy tudom,hogy az anyagok belélegzése,ami inkább bajosabb,de akkor ablaknál kell festeni vagy nyitott ajtónál és kész.
Én festetem,de mivel eleve kb. 3 havonta,ezért az egész terhességem alatt 2-3x megyek,ami azért elég elenyésző szerintem.
Nem ezen fog múlni egyébként az egész,a babának semmi baja nem lesz.
Másfél - 2 havonta festettem a hajam. Nem a bőrön való felszívódás a káros,mert az elenyésző,hanem a belélegzése. Szóval jól szellőző helyen festethetsz. :)
Én a konyhai szagelszívó alatt, ventillátorral és kereszthuzatban oldottam meg nyáron :D
Előfordulhat, hogy a munkahelyén tette fel a kérdést, de közben bejött a főnöke, vagy elszállt az internet.
Majd ha lesz ideje jön biztos.
Ez a teljes kérdés: (Máshol is kérdezte)
Sziasztok meg szeretnem kerezni a velemenyeteket hogy terhesseg 3honapjaban vagyok es minden fele velemenyt olvastam mar de mi a valos azy meg mindig nem tudom! Szabad hajat festeni terheseg alatt vagy nem?! En elsosorban azt hallotam hogy 3honapos korig nem ajanlot de olvastam olyat is hogy semmi jelentosege meg persze olyat is hogy art a babanak! Sajnos nekem nagyon toredezett a hajam es 2havonta szoktam frissiteni a festessel ezert is szeretnem ha kapnek egy konkret valaszt. Elore is koszonom!!!
Szerintem mindjárt leírja! :)
Nyugi.