Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házit vagy boltit? fórum

Házit vagy boltit? (beszélgetés)


1 2 3 4
105. mommy (válaszként erre: 104. - Tempest)
2009. okt. 14. 21:05

Szia! én nem szoktam nagy faksznit csinálni belőle.

A tésztára csorgatok egy kis olvasztott vajat vagy margarint, ha nincs pici olajat és rakok rá ami éppen otthon van. Pl: kolbászkarika, apróra vágott felvágott, maradék sült hús, főtt tojáskarika, karikára vágott savanyú uborka, párolt franciasaláta alap, stb aztán megszórom bőven reszelt sajttal és be a sütőbe. ( A családom nem szereti a bolti szószokat," mű ízük van" )

Ha kisült kecsapot öntünk rá. Bár ez bolti, de néha a lányom csinál házit. Nekem ehhez nincs türelmem.

104. Tempest (válaszként erre: 103. - Mommy)
2009. okt. 13. 19:16
Szuper volt, finom lett minden, igaz nem osztottam kis darabokra hanem egybe sütöttem a tepsiben, de négyféle feltét volt rajta pizzán belül. Nagy sikere volt. Azért lehet hogy máskor kisebbeket csinálok, mert készen valszeg könnyebb kezelni, de minden ok. volt. Egyetlen szépséghibája volt a dolognak, hogy bolti kész pizza szósz alapot tettem rá, valaki ajánlhatna valami házit abból is. Ettem már olyat is aminek nem paradicsomos az alapja, hanem valami tejfölös, azt tudja valaki. Amúgy köszi mégegyszer.
103. mommy
2009. okt. 13. 15:06

Helló Valaki!!!!! Hol vagytok lányok?????

Tempest, hogy sikerült a buli??

2009. okt. 7. 18:29
imádom a házi dolgokat!Itthon majdnem minden abból van!a tehéntejet meg nem innám!:S
101. 51c7ff94a9 (válaszként erre: 100. - Survivor3)
2009. okt. 7. 18:27
igen túrót
100. survivor3 (válaszként erre: 99. - 51c7ff94a9)
2009. okt. 7. 11:14

Szia!

Mit tudok csinálni? Túrót?

99. 51c7ff94a9 (válaszként erre: 98. - Survivor3)
2009. okt. 7. 09:31

szerintem későn hevítik ki, és akkor már kicsit erős lesz a szaga

ha veszel tejcsit te is megcsinálhatod, nem nehéz

98. survivor3 (válaszként erre: 1. - E799f80651)
2009. okt. 7. 07:24

Én pálinkában a házira esküszöm.

A tehéntúró kicsit büdös de lehet hanyagul csinálják és azért van egy kicsit tehén ürülék illata.

A sajt az jó.

A hurka, kolbász, szalonna is.

Fűszerpaprika is jó.

A bor is.

Tojást egyenesen a tyúk alól.

A házi szőttes is nagyon tud tetszeni.

97. mommy (válaszként erre: 96. - Tempest)
2009. okt. 6. 22:57

Csináld meg csak a felét!

Kelt tésztát nyersen nem lehet lefagyasztani, legalább is én még nem próbáltam!

Piskótát, kanonoklepényt, sőt kelt kalácsot kisütve,még langyosan már fagyasztottam le, azzal nem volt probléma, kiengedés után olyan volt mintha akkor sütöttem volna.

Esetleg, ha a csupasz tésztát nagyon világosra úgy 3/4 részre megsütöd és úgy lefagyasztod?? Szerintem meg lehetne próbálni. Az is van olyan mint amit a boltból veszel és otthon töltöd meg! Sőt!!

96. Tempest (válaszként erre: 93. - Mommy)
2009. okt. 6. 19:25
Köszi, már csak egy utolsó utáni kérdés pizza ügyben, a tésztát lefagyaszthatom, ha nem kell egyszerre mind,( akkor legalább a következő vacsinál még gyorsabb lenne, mert gyúrni sem kell ) vagy inkább kisebb adagban csináljam?
2009. okt. 6. 13:50
dobostorta receptje van e valakinek?
94. mommy (válaszként erre: 91. - Smudlaagi54)
2009. okt. 6. 11:03
Köszi, ki fogom próbálni!!!!
93. mommy (válaszként erre: 88. - Tempest)
2009. okt. 6. 11:01

Bocsi, de csak most jutottam géphez!

Kb fél centi vastagra nyújtsd, csak egy picivel lesz vastagabb mire kisül! Az előkészítést jól csinálod, én is rá szoktam rakni mindent s még sosem égett meg rajta a sajt! Mire meg pirul egy picit a sajt addigra vékony tészta is megsül.

Szerintem határozottan olcsóbb így, mintha készen vennéd!

Ebből a tészta mennyiségből lesz kb 6 nagy karika. (bár nekem nem mindig sikerül kerekre nyútani, kicsit nyomi de ettől el szokott fogyni.)

Jó sütögetést!

2009. okt. 4. 14:42
sziasztok
91. smudlaagi54 (válaszként erre: 80. - Mommy)
2009. okt. 3. 20:36
Ezt próbáld ki így,hogy veszel édes kétszersültet,megforgatod cukros tejben,és lerakod egy tál aljába,és erre rakod rá a pudingot!
90. smudlaagi54 (válaszként erre: 88. - Tempest)
2009. okt. 3. 20:34
itt a receptek között megtalálod a Focaccia-t.Ez ugyan fokhagymás,én ezt szoktam használni pizza alapnak!
89. smudlaagi54 (válaszként erre: 17. - E799f80651)
2009. okt. 3. 20:31
Bocsi,most néztem csak vissza.Nagyon egyszerű,2 nagy tejfölt,vagy fél l házi tejfölt, műanyag edényben összekeversz annyi sóval,hogy enyhén sós legyen.24 órát hagyod állni,majd lecsepegteted.Én nem szoktam mással ízesíteni,mi így imádjuk!Akár margarin helyett,vagy ép pirítósra kenve,vagy csak friss kenyérrel tunkolni!
88. Tempest (válaszként erre: 87. - Mommy)
2009. okt. 3. 19:52
Nagyon köszi, nem késő, mert akiket vártunk nem jöttek, mert lázas lett a gyerek. Szóval jövő szombatra csúszott a dolog, de nem baj addig legalább gyakorolhatok egyet magunkon. Kb. milyen vastagra nyújtsam, sokkal vastagabb lesz amikor megsül mint ahogy beteszem?? És mindent egyszerre rápakolok, szósz, feltét, sajt , mindent egyszerre, vagy a sajtot csak akkor ha már félig megsült, bocsi a sok kérdésért de ilyet még nem csináltam, mindig kész pizzalapokat vettem és csak a cuccot tettem rá én, de szeretnék rászokni arra , hogy inkább magam csinálom amit lehet, egyrészt olcsóbb is talán, meg legalább látom, hogy miből van. Köszi mégegyszer.
87. mommy (válaszként erre: 86. - Tempest)
2009. okt. 3. 10:26

Szia!

Íme a pizzarecept, ha még nem késő!

Tehát:1kg liszt

1 csomag élesztő

1 csapott evőkanál só

1dl olaj

kb fél l víz

A lisztet tálba öntöd, az élesztőt egy pici cukorral és egy kicsi langyos tejjel felfuttatod. (ha szárított az élesztő akkor csak simán belekevered a lisztbe, de így egy kicsit lassabban kel meg) Szóval a többi hozzávalóval jól összegyúrod, aztán duplájára keleszted. Ez egy sima kenyértészta. Én azért szoktam vízzel csinálni, mert ha tejjel gyúrom össze kalácsízű lesz. Amikor megkelt, kb 6 db-ba vágod, kinyújtod és minden földi jóval megrakod, majd kisütöd!

Jó étvágyat hozzá!

2009. okt. 2. 23:14
Sziasztok, nekem egy bevált pizza tészta recept kellene, lehetőleg vékony tésztás, holnap jön egy rakás gyerek, valamit kéne ügyeskednem. Ha valakinek van valami bevált receptje segítsen léci.
85. mommy (válaszként erre: 84. - Micimacko72)
2009. okt. 2. 14:28
Édesítőszerrel is megcsinálhatod, akkor jó néhány kalóriát megspórolsz!! Csak nálunk a gyerekek pofákat vágnak az édesítőszernek. Ha magunk vagyunk azzal csinálom.
84. micimacko72 (válaszként erre: 83. - Mommy)
2009. okt. 2. 11:55

kismamának nem szabad ilyen fórumot olvasgatni :-(

már a konyhában jártam de szerencsére nincs itthon pudingporom. Majd délután veszek ám :-)))

83. mommy (válaszként erre: 81. - Micimacko72)
2009. okt. 2. 11:41
Biztos nem ront rajta! Lehet ezt még fokozni!!!!
82. mommy (válaszként erre: 79. - Gy.Ibi)
2009. okt. 2. 11:40
Ja és ha dőzsölni akarsz, lehet rárakni tejszínhabot is!
81. micimacko72 (válaszként erre: 80. - Mommy)
2009. okt. 2. 11:39
én szoktam gyümölcsöt is tenni bele. Nagyon finom :-))
80. mommy (válaszként erre: 79. - Gy.Ibi)
2009. okt. 2. 11:38

Pofon egyszerű, de a családom imádja. Ha összegyűlik a kölyökbanda 5 liter tejből csinálom.

Tehát egy normál adaghoz:

1 liter tej,

1 csomag babapiskóta

2 cs főzős puding

Ízlés szerint cukor.

A babapiskótát 1 tálba beletördelem, a tejet a pudinggal a cukorral összefőzöm, s még forrón a piskótára öntöm és összekeverem. Megvárom míg kihűl. Tányérra szedve máris fogyasztható.

"Ronda de finom." Jó étvágyat hozzá!!!

79. Gy.Ibi (válaszként erre: 77. - Mommy)
2009. okt. 1. 23:16
Igen,érdekel!Írd le,kérlek.
2009. okt. 1. 23:12
Házit!
77. mommy
2009. okt. 1. 22:54

Sziasztok!

Van egy nagyon egyszerű, de finom desszert receptem. Érdekel valakit??

76. Gy.Ibi (válaszként erre: 66. - E799f80651)
2009. okt. 1. 19:02
Ma megsütöttem a lángosod,nagyon jó lett,de több tejet tettem bele.Fél adagba 3,5dl-t.Lehet,hogy függ a liszttől is.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook