Házit vagy boltit? (beszélgetés)
Szia! én nem szoktam nagy faksznit csinálni belőle.
A tésztára csorgatok egy kis olvasztott vajat vagy margarint, ha nincs pici olajat és rakok rá ami éppen otthon van. Pl: kolbászkarika, apróra vágott felvágott, maradék sült hús, főtt tojáskarika, karikára vágott savanyú uborka, párolt franciasaláta alap, stb aztán megszórom bőven reszelt sajttal és be a sütőbe. ( A családom nem szereti a bolti szószokat," mű ízük van" )
Ha kisült kecsapot öntünk rá. Bár ez bolti, de néha a lányom csinál házit. Nekem ehhez nincs türelmem.
Helló Valaki!!!!! Hol vagytok lányok?????
Tempest, hogy sikerült a buli??
Szia!
Mit tudok csinálni? Túrót?
szerintem későn hevítik ki, és akkor már kicsit erős lesz a szaga
ha veszel tejcsit te is megcsinálhatod, nem nehéz
Én pálinkában a házira esküszöm.
A tehéntúró kicsit büdös de lehet hanyagul csinálják és azért van egy kicsit tehén ürülék illata.
A sajt az jó.
A hurka, kolbász, szalonna is.
Fűszerpaprika is jó.
A bor is.
Tojást egyenesen a tyúk alól.
A házi szőttes is nagyon tud tetszeni.
Csináld meg csak a felét!
Kelt tésztát nyersen nem lehet lefagyasztani, legalább is én még nem próbáltam!
Piskótát, kanonoklepényt, sőt kelt kalácsot kisütve,még langyosan már fagyasztottam le, azzal nem volt probléma, kiengedés után olyan volt mintha akkor sütöttem volna.
Esetleg, ha a csupasz tésztát nagyon világosra úgy 3/4 részre megsütöd és úgy lefagyasztod?? Szerintem meg lehetne próbálni. Az is van olyan mint amit a boltból veszel és otthon töltöd meg! Sőt!!
Bocsi, de csak most jutottam géphez!
Kb fél centi vastagra nyújtsd, csak egy picivel lesz vastagabb mire kisül! Az előkészítést jól csinálod, én is rá szoktam rakni mindent s még sosem égett meg rajta a sajt! Mire meg pirul egy picit a sajt addigra vékony tészta is megsül.
Szerintem határozottan olcsóbb így, mintha készen vennéd!
Ebből a tészta mennyiségből lesz kb 6 nagy karika. (bár nekem nem mindig sikerül kerekre nyútani, kicsit nyomi de ettől el szokott fogyni.)
Jó sütögetést!
Szia!
Íme a pizzarecept, ha még nem késő!
Tehát:1kg liszt
1 csomag élesztő
1 csapott evőkanál só
1dl olaj
kb fél l víz
A lisztet tálba öntöd, az élesztőt egy pici cukorral és egy kicsi langyos tejjel felfuttatod. (ha szárított az élesztő akkor csak simán belekevered a lisztbe, de így egy kicsit lassabban kel meg) Szóval a többi hozzávalóval jól összegyúrod, aztán duplájára keleszted. Ez egy sima kenyértészta. Én azért szoktam vízzel csinálni, mert ha tejjel gyúrom össze kalácsízű lesz. Amikor megkelt, kb 6 db-ba vágod, kinyújtod és minden földi jóval megrakod, majd kisütöd!
Jó étvágyat hozzá!
kismamának nem szabad ilyen fórumot olvasgatni :-(
már a konyhában jártam de szerencsére nincs itthon pudingporom. Majd délután veszek ám :-)))
Pofon egyszerű, de a családom imádja. Ha összegyűlik a kölyökbanda 5 liter tejből csinálom.
Tehát egy normál adaghoz:
1 liter tej,
1 csomag babapiskóta
2 cs főzős puding
Ízlés szerint cukor.
A babapiskótát 1 tálba beletördelem, a tejet a pudinggal a cukorral összefőzöm, s még forrón a piskótára öntöm és összekeverem. Megvárom míg kihűl. Tányérra szedve máris fogyasztható.
"Ronda de finom." Jó étvágyat hozzá!!!
Sziasztok!
Van egy nagyon egyszerű, de finom desszert receptem. Érdekel valakit??
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet csinálni 2 liter megsavanyodott házitejből?
- Csevegünk? Ettetek már Kinder szeletet? Házit.
- Milyen idős kortól lehet adni a gyermeknek forralt házitejet?
- Mézes krémeshez a tésztát meg kell sütni, vagy lehet kész boltit is venni?
- Mit süssek pástétomokhoz? (pirítós kenyér már unalmas, és valami házit szeretnék)
- Mit lehet készíteni a "romlott" házitejből?