Milyen idős kortól lehet adni a gyermeknek forralt házitejet? (tudásbázis)
Én nem azt írtam, hogy másnak sem lesz baja! Csak az enyéimnek hála az égnek nem lett! De szerintem ez egyébként gének kérdése is, hogy van-e hajlama rá, hogy allergiás legyen. Amúgy a nagyobbik lányom fejlődési rendellenességgel született, és a bal veséje helyett cysták fejlődtek neki. Így sem lett allergiás.
Valaki nekem azt mondta, hogy ha valaki tejérzékeny, akkor az nem 1 hét vagy 1-3 év múlva fog mutatkozni, hanem az mindjárt észre vehetővé válik.
Mindkettő tej, azonos beltartalommal. A fehérje, ami allergizálhat vagy egyebeket okozhat, mindkettőben benne van.
(A többi vegyület, amik miatt nem alkalmas csecsemőknek, szintén.)
Az, hogy nem lett bajuk, nem jelenti, hogy másnak sem lesz.
Én a helyedben nem adnék a féléves babának tejet, tejterméket, nehogy baja legyen tőle (ami esetleg csak később derül ki).
Sőt még egyebek miatt sem alkalmas csecsemőtáplálásra.
4. hozzászólásodra: a bolti és a házi tej az allergia szempontjából ugyanaz.
Éppen ezek miatt ajánlott csak 1 éves kor után adni (a csecsemőkor 1 éves korig tart).
Sziasztok!
Én nem hiszek ebben. Nálunk a férjem szülei tanyán laknak és tőlük kapjuk a tejet (a házit). A nagyobbik lányom már már 4 hónaposan kapott, már nem volt elég tejem, nem tudtam szoptatni, így hamar elkezdett enni mindent. Folyadéknak azt kapta, néha ritka grízzel, hogy laktatósabb legyen.
A kisebbik lányom is már fél évesen itta (őt 1 éves koráig szoptattam), és a most fél éves kisfiam ivott már belőle (ő még mindig szopik).
1 éves kortól kaphat (ha egyéb ok nincs, ami kizárná), de kizárólag forralva.
(A hígításnak nincs jelentősége.)
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Kubu. Mennyire egészséges a gyerek számára ez az ital? Jó-e ha ilyet (is) iszik? Mennyi idős kortól lehet adni a gyermeknek/csecsemőnek?
- Hány éves kortól ajánlott a kisebbik gyermeknek külön cipőt venni, azaz nem a testvérétől megörökölt cipőt ráadni?
- Mikortól adtok a babátoknak forralt tehén tejet?
- Grapefruitmag-kivonatot hány éves kortól lehet adni a gyermeknek?És milyen mennyiségben?