Hány éves kortól ajánlott a kisebbik gyermeknek külön cipőt venni, azaz nem a testvérétől megörökölt cipőt ráadni? (tudásbázis)
Elmondom, hogy nekem olyan csúnya bokasüllyedésem van, hogy a mai napig fáj a lábam, bár most a betétnek és a jó cipőnek köszönhetően többet tudok járni fájdalom nélkül - de tavasszal már bajban leszek, nem találtam kényelmes cipőt...
a rossz tapasztalataim (rengeteg lábfájás) miatt is mondom - az első perctől külön cipőt kell kapjon a kicsi.
soha nem adnám a gyereknek más elhordott holmiját,még ha a testvérétől is kapná.
Külőn álló kisember,külön személyiség,megérdemli,hogy ő is annyit kapjon mint más,adott esetben a nagyobb tesó.Ha ő megérdemli,hogy új cipője legyen,akkor a kicsi is...
Az első kiscipő mindenféleképpen a saját cipője legyen, ő tapossa ki.
De később lehet egy kicsit "csalni".
A lányoknak szendvics típusú talpbetétet javasolt az ortopéd orvos. Azt pedig akármilyen cipőbe, tornacipőbe is bele lehet tenni.
Tehát, ha valaki mindig vesz ilyen talpbetétet, s beleteszi az örökölt, vagy nem betétes cipőbe, az pont ugyanannyit tett a gyereke érdekében, mint aki megvette a méregdrága betétes cipellőket.
Sajnos a szandikon nem lehet spórolni.:((
Az első cipő mindenképp új legyen.
A többi már lehet "öröklés" 11 hónapos korban legkésőbb legyen cipője a babának.
Nekem nem soká születik meg a kistesó, és én is elgondolkodtam ezen a témán, mert a fiamnak bizony megvesszük a drága Siesta cipőt és sokszor mondjuk egy őszi cipő kb 2 hónapot van a lábán, mert a tavaszra már kinövi, és nincs semmi baja se.
És arra gondoltam, hogy az első kiscipőt szandált megvesszük a kistesónak, amikor járni tanul és kialakul a lábfeje, megerősödik neki, aztán majd ha már kialakult a lábacskája, kb, egy évre gondolok, utánna megkaphatja a bátyus cipőjét is. HÁt egyenlőre ezt gondolom, de fogalmam sincs hogy jól gondolom-e és hogy addig még mi minden fog változni.
Szerintem az első cipőtől.
Ruhából szívesen adok a lányomra örököltet de az új cipőhöz ragaszkodom.
Néha csaltam. :))
De amikor hosszú távon mentünk, és akár órákig volt rajtuk cipő, akkor mindig új volt. Amikor kinőtték, és hirtelen nem állt rendelkezésre elegendő pénz, akkor előfordult, hogy 1 hétig is a másik kinőtt cipőjét viselte. De, biztos, ami biztos, én újat adtam rájuk. Szóval, a döntés rajtad áll. Kérdezz szakembert.
Az első perctől kezdve.
A cipő az egyetlen, amit nem ajánlott örökleni. Minden gyereknek más a lába, tehát a használt cipő sokat tud rontani egy lábon
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- Leukémia gyermeknél
- Úgy hallottam lázas gyermeknek nem ajánlott tejet adni, de mi a helyzet az anyatejjel?