Úgy hallottam lázas gyermeknek nem ajánlott tejet adni, de mi a helyzet az anyatejjel? (tudásbázis)
Szia!
az enyém is tehéntejet kap!! (14 hós!) pont ma voltunk orvosnál, és nem tiltotta el.
csak a gyógyszert nem adhatom be neki tejecskével. de amugy sem adnám, mert nekem reggel-este iszik kakaót.
az teljesen más az anyatej mehet sőt kell!!!!!
sőt még inkább kell, mert az anyatejnek immunológiailag fontos szerepe van.
Hát, ezt hosszú lenne leírni. Ajánlom:
Frank A. Oski: A tejről őszintén c. könyvét
Megdöbbentő dolgokat olvashatsz!
De több irodalmat is tudok!
Lolina, szoptasd nyugodtan, az a legjobb! En gyumilevet sem adnek, az anyatej sokkal jobb. A C vitamin atmegy az anyatejbe, ha emiatt adod, akkor inkabb te szedj C vitamint. A baba megkapja a tejcsiben. Sokkal jobb igy, mint a cukros, suritmenybol keszult gyumolcslevek.
Cszsuka nagyon jol osszefoglalta az anyatej/tehentej temat, en is igy tudom. Ha lazas, erdemes kerulni a tejtermekeket. S ha nem lazas akkor is.
Az anyatejjel juttatjuk át azokat az anyagokat, amivel az immunrendszerét erősíthetjük. Ezért fontos, hogy mit eszik-iszik az anyuka, ha szoptat. Ha nem iszol elég tiszta vizet (nem teát, levest, gyümölcslevet), akkor a gyermek lehet anyatejesen is szorulásos. Saját immunrendszerünket kell támogatni, a tehéntej a bocinak való, egészséges ember 2 éves koráig igényli, emészti a tejet. Utána a tehéntejre sincs szükség. Különben is hurutosít és nehezebbé teszi az emésztést.
Két éves korig nem ajánlott a tehéntej, ha mégis kap a gyermek, nagyobb esélye van a tej-allergiára. Tehát: a tehéntej nem hasonlítható az anyatejhez.
szoptatom persze, ahogykéri, gyümilével is megkínálom minden nap.
Tehát az anyatej nem okozhat olyan problémát mint a tej?! pedig tej-tej. az is anyatej végeredményben :o
További ajánlott fórumok:
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Hány éves kortól ajánlott a kisebbik gyermeknek külön cipőt venni, azaz nem a testvérétől megörökölt cipőt ráadni?
- Tenyérre szeretnék tetováltatni, de azt hallottam, hogy izzadtság miatt nem ajánlott mivel kimosódik a festék. Ez mennyire igaz?