Hány óra az üzemideje egy LED izzónak? Átszámítva hány évig üzemel? (tudásbázis)
A nappali-konyha egy légtér, ott kb. 10 LED égő van, és az előkanyarban is. Fürdőszobában is, 5 db.
a két hálóban van a régi, én azt jobban szeretem.
Bocs, de ha a szobák kivételével van mindenhol LED, akkor csak az előszobában és a mellékhelyiségekben van?
Ne haragudj, tényleg nem értem.
Mivel megtaláltad a választ a kérdésedre, így mi sem tudunk többet a LED égőkről.
Egy biztos, hogy én kb. 5 éve lecseréltem minden helységben az égőket LED-esre. Azóta még nem kellett egyiket sem kicserélni. Viszont a villanyszámlám érezhetően kevesebb lett azóta.
Egyébként azért sem tudom, mennyi idő az élettartamuk, mert még nem használom őket olyan régóta. A lakóhelyemen nehezen lehetett kapni egyidőben. Volt, hogy a neten rendeltem izzókat.
És volt, ami a feldőlő lámpával eltört.
De tény, hogy nem jegyzem meg, mikor vettem.
Lehet kapni olcsóbbat is.
Én vettem már véletlenül hideg fényűt. Nem tűnt fel, hogy a falhoz bármennyivel is jobban illene, viszont kevésbé kellemes a számomra a fénye.
Az 5-8 W nagyon kevés. Az csak olyan 40-es izzónak felel meg. Esetleg a WC-be, spájzba... de én hagyományosból sem használtam gyengét.
Vannak világítástechnikai bemutatótermek, ahol meg lehet nézni, mi milyen.
Ezek alapján megválaszoltad a kérdést.
Nekem az a teóriám a világítással kapcsolatosan, hogy legjobb a természetes fény. Mivel hímezni, sőt takarítani,vasalni se szoktam villany mellett, a helyi megvilágítás tartom előnyösnek.
Az izzó életkora részben szerencse.
Azt viszont nem tartom jónak,ha kiég egy izzó és lecsapja a biztosítékot.Talán egy villanyszerelőt kellene megkérdezni.
Nagyon sok led égőt használok. Van egy mennyezeti struktúra, amelyben 14 darab GU10-es foglalat van.
Az árak a lumen mértékével nőnek. Ide, mivel sok kell csak 200 lm-est szoktam venni. Fürdőbe 400 lm-est, mert ott kell a fényerő. Falban kialakított fülkébe szintén 200 lm-est, mert ez kevésbé ontja a hőt.
Bár vannak darabok, amelyek valóban nem bírják a több évet, de ezt betudom darabhibának.
Elmondhatom, hogy átlagosan bírják az 5 évet.
Ha tömegesen használod akkor neked is elég lesz az olcsóbb 200 lm-es.
Az ikeában szoktam nagyobb csomagokat venni (jó, ha van tartalék), ahol néha van 3-as kiszerelésben cca. 1000 forintért.
Lehet hogy selejt led égőt fogtál ki.
De nálam kb 1 évig ment el egy hagyományos. Volt mikor eldurrant, levágta a villanyórát, szikrázott.
Én nem hiszem hogy selejtett fogtam ki, amikor 15 éven keresztül ez volt a játék hogy eldurrant, levágta a villanyórát, szikrázott stb. Na akkor már elegem lett belőle.
Azért a hagyományos izzók is bírják több évig.
Energiatakarékos is volt hogy kipurcant félév múlva.
Ezt googléztam
Becsült Élettartam és évekre átszámítva:
Hagyományos izzó 1.000 óra = 1 év.
kompakt fénycső 8.000 óra = 8 éva
LED izzó 22-25.000 óra = 22-25 év.
A led égőknek az a hátránya hogy egy pár év múlva veszít a fényerőségéből....
Értelek. nálam elegendő lenne a 5 - 8 wattos égők, mivel nem nagy a lakásom. :) hideg fehérre gondoltam, mert maga a fal is fehér, jobban megadja neki a fehér fal a fényt mint ha egy meleg fényűt használnék egy színes falhoz. :)
Na igen az előnye az hogy nem melegszik, azt nem tudom mennyi az üzemidejük. Feltételezem hogy tovább bírják mint a hagyományos izzók.. :)
Úgy értem hogy az égőnek van egy üzemideje, és az üzemidőt átszámítva évekre.
Például azt mondom hogy: Egy led égő 100.000 órát bír ki, ez megközelítőleg 1 évet jelent.
Azért kérdezem, mert egy led égő kb 2-3 ezer forintba kerül darabja, ami azért elég drága (nálam rengeteg helyre kell) na most a lényeg az, hogy mennyire képes tovább bírni a led égő?
Sajnos nálam a villany körte (hagyományos) kb félévet bír ki, 200 ft-ba kerül. Na most ha veszek 3.000 forintért egy led égőt, az képes - e pl 5 éven keresztül üzemelni? Mert ha minimum 1 évig üzemel, akkor nem éri meg. Hiába sporolok az áramal, ha a megsporolt pénzből vehetek újra led égőket. :)
5-8 watt mellett alig látsz valamit. Én 15-20 W körülieket, meleg fényűeket használok.
A csuda se számolt utána, mennyit spórolok meg,nekem az is sokat számít, hogy nem forrósodik és hosszú az élettartama.
Van esetleg hátránya?
Annyit tudok hogy keveset fogyaszt, illetve nem melegszik mint a volfram szálas izzók.
Mennyi pénzt lehet 1 év alatt megsporolni?
5-8 wattos led égőkre gondoljatok
További ajánlott fórumok:
- Szolárium üzemeltetésére milyen előírások vonatkoznak jelenleg? Ki ellenőriz, és mit?
- Tudja valaki, hogy mennyit fogyaszt egy 2000W-os villanykonvektor? És annak kb. mennyi lehet az áram díja, ha 8 órán át üzemel?
- Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani?
- Számítógépes szoft. üzemeltető+alapfokú 2 nyelvű C tipusú nyelvizsga tanfolyamra milyen felvételi kérdések lehetnek?
- Ma üzemelték be a légkondit. Elegem volt a forróságból....
- Egy ajándékbolt megnyitásához és üzemeltetéséhez milyen feltételek szükségesek?