Egy ajándékbolt megnyitásához és üzemeltetéséhez milyen feltételek szükségesek? (tudásbázis kérdés)
köszönöm a választ Neked is! :)
Én élelmiszert és üdítőket nem szeretnék. Csak ajándéktárgyakat: füstölő, gyertyák, faragott szobrocskák, vázák, plüssök, apróságok és képeslapok, stb... Ilyen dolgokra gondolok. Egy hangulatos kis kuckóra. Vagy esetleg kreatív hobby kellékekre. Élelmiszer nem kell.
Következő:
kereskedő-boltvezető végzettség
a bolt illetékessége szerinti önkormányzatnál kell bejelenteni
(sajna nem tom mennyibe fáj)
WC-öltöző kell, hogy legyen
Amennyiben élelmiszert is árulsz (bonbon, bor...)
HACCP-rendszer (20e-120e.), rovar-rágcsálóirtásra szerződés szakcéggel, vagy szakemberrel (10-36e/év)
ha van munkavállalód üzemorvosi szerződés (eü.könyv, nem tudom mennyi)
ha van élelmiszer: vízminta (kb.23.000 píz)
ezeket kell összekalulálni.
HACCP-ben tudok segítnei, mert magad id megcsinálhatod- ha kell....
Üdv. a Vaktyúk
Hát én is:) Csak azért ehhez kell egy kis tőke(na most vagy lakás, vagy üzlet). Gondolom én.
Meg ha befuccsol, akkor mi lesz velem?? Félek egy kicsit. De ha nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, akkor lehet, hogy megpróbálom.
kereskedelmi üzletvezető, vagy képesített kereskedő
A legjobb, ha felkeresel egy Kereskedelmi Szakközépiskolát és ott megmondják, hogy épp milyen feltételek mellett indulnak a képzések (gyakran változnak)
Köszi szépen a választ! Nem tervezem, csak érdekel, mert gyerek kori álmom egy ajándékbolt üzemeltetése, amiben persze én lennék az eladó is :DD Na de ez csak álom. Bár sosem lehet tudni :)
És milyen vizsgát kell csinálnom ahhoz, hogy egy ilyet vezessek? Boltvezetőit? Vagy mégis milyet? Igazán ez érdekelne jobban, mert elvégezném, hisz sosem lehet tudni mit hoz a jövő:)
Először is vállalkozást kell alapítani. A működés megkezdését be kell jelenteni a helyi önkormányzatnál. Be kell szerezni a szakhatósági engedélyeket, melyek tulajdonképpen meghatározzák a feltételeket. Ezek a forgalmazott áruktól függnek. A vállalkozás egy elég összetett tevékenység, mely elég nagy lekötöttséggel jár. Az alapítással és az üzlethelyiség kialakításával viszonylag az egyszerűbb részen leszel túl. A vállalkozás gazdálkodása, üzletvitele és működtetése nem egyszerű feladat. Egy személyben leszel kereskedő, anyagbeszerző, adminisztrátor, marketinges és mindenes döntéshozó minden előre látható és nem látható eseményben. Ne hagyd ki a tervezést, készíts írott Üzleti Tervet. Mindent jól gondolj át, legyél nagyon megfontolt.
Ez az okosok tanácsa! :)
További ajánlott fórumok:
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg?
- Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd?
- Társkereső iroda megnyitásához mi szükséges?
- Tudja valaki, hogy webáruház üzemeltetéséhez jelenleg szükséges-e kereskedelmi végzettség?
- Használt ruha bolt megnyitásához milyen papírok szükségesek?