Ma üzemelték be a légkondit. Elegem volt a forróságból.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
OK. Én csalok, mert talán jobban bírom a meleget..éveket dolgoztam sivatagokban, az 50 fok nem volt meglepő. Elismerem, itthon a 30 fok már forróság a családomnak.
eleimnek köszönhetem, hogy a kertünkben óriási fák lombjai adják az árnyékot, talán túlságosan is, mert a koronák összeérnek.
Bocsámat, nem értettem a klíma mostani használatának okát.
Szerintem tavaly szenvedett és idén időben elhatározta magát. Sokan akkor akarnak szereltetni, mikor újra 30 fok lesz a lakásukban, de akkor majd nem találnak szabad szerelőt.
Ha megengedheted magadnak, szereltess. Ez a véleményem. Én a szüleimnél is beépíttettem, miért szenvedjenek egész nyáron, ha nem muszáj?
Azért ez önbizalom, utána olvastál tehát a szakember tudására már nincs is szükség.
Nincs ezzel baj, ilyen is kell, de egy panel tizediken lakó aztán tényleg ültetheti a fát magának árnyéknak. 🤦♀️
Egyébként az ember fát a gyerekeinek, de inkább az unokáinak ültet, meleg viszont most van. Persze lehet fát "készen venni", zsebbe nyúlós mutatvány.
A Gemencben, Duna parton van nyaralónk, ott akad nagy fa elég, de a mostani nyarak kényelmes elviselésén ez már nem sokat segít, sőt már az őshonos fák is szenvednek, egyre több a beteg, gyenge állomány.
Mielőtt... a férjem egyrészt építész és vagy 40 éve foglalkozik erdőkkel, fákkal is. De persze ha te elovastál 2 könyvet akkor a Szent Grál nálad van.
Nem, nem hiszem. És tisztában vagyok a modern légkondikkal, mert terveztem, hogy szereltetek. De utánaolvastam és lemondtam róla.
Inkább fát ültetek, hogy árnyékot adjon.
Elnézést kérek a véleményemért!😁
Szerintem a 30C fokos nappali hőmérsékletet egy egészséges szervezetnek még tudni kell elviselni.
Az elmúlt hetekben elég kevés volt a napos idő. Felhős, esős idő volt.
A mesterséges hűtésnek csak pillanatnyi a kellemes hatása. Hosszú távon elég káros. Okozhat légúti, izületi problémákat. Sokan a nagy hőmérsékletkülönbségtől lesznek rosszul kilépve a szabadba egy légkondicionált helységből.
A természetes megoldást preferálom. A hajnali szellőztetést, az árnyékolást. Időnként persze használok ventilátort, léghűtőt (amiket rendszeresen takarítok).
Egy légkondi nagy kísértés lenne, hogy folyamatosan üzemeltessem.
További ajánlott fórumok:
- A párom nem bírja a légkondit és amúgy is a rezsicsökkentés...
- Ti bírjátok a légkondit, illetve a levegőkeringető rendszert?
- Te kiengeded a Kisgyerkőcödet az udvarra, ebben a forróságban?
- Túl hideg légkonditól lehet valami betegséget összeszedni?
- Autóba mini légkondit hol lehet kapni?
- Hogyan állíthatom a légkondit fűtésre?