Ti bírjátok a légkondit, illetve a levegőkeringető rendszert? (beszélgetős fórum)
Szerintem három:
1: kerék
2: Rubik kocka
3: Ctrl A Ctrl C Ctrl V
:)
Szoktam mondani két Nobel díjas dolog van a világon.
1.) klíma
2.) dedalon (hányás ellen)
ja és az automata mosógép:)
Hiába volt a pocsékul szigetelt, délnyugati fekvésű irodánkban normális légkondi, egy hobbiból éneklő kolléganő miatt nem lehetett bekapcsolni, mert közölte, hogy félti a torkát. Hárman szenvedtünk miatta. Úgy oldottam meg, hogy kértem: 8-16:30 helyett 6-14:30-ig járhassak, lerövidítve ezzel a forró irodában való munka idejét.
Aztán másik irodába költöztünk, ahol hiába volt légkondi, gyakran ültünk 26 fokban, mert a hatalmas irodaépület légkondiját ritka pocsékul tervezték, kivitelezték. Onnan úgy menekültem meg, hogy távmunka lehetőséget kaptam.
Úgy kell felszereltetni, hogy ne közvetlenül emberre fújja a levegőt.
Napközben lehűtjük a lakást, este már klassz a hőmérséklet, de akkor a klímát kikapcsoljuk.
Munkahelyen pedig nem oda kell ülni, ahol a berendezés van, és pláne nem 18 fokra beállítani, amikor kint 30 van.
Sziasztok!
Én sem bírom a klímát, a munkahelyemen volt pár vitám emiatt, mert volt, aki szerette 18 fokra állítani. Otthon volt, néha ment, de akkor kimenetem a szobából. Aztán le is szereltük. A gyerkőc miatt sem szetettem, féltem, hogy baja lesz. A kocsiban extra ritkán bekapcsolom, de tényleg csak néha. Inkább lehúzom az ablakot. Valahogy nem bírja az arcom, a szemem, a torkom, stb. A múltkor kijöttem egy üzletből, olyan brutális módon ment a klíma. Éreztem, hogy még két perc és tüdőgyulladást kapok :-(
Egyébként most készülünk költözni, és szóba sem jön a klíma. Falhűtés lesz, talán attól nem lesz baj.
Szerintem nem veled van baj, hanem azzal, ahogy azt a berendezést megépítették.
Jól megtervezett, kivitelezett klíma, szellőztető nem fújhat közvetlenül emberre, mert akkor jönnek a bajok, amiktől rengetegen szenvednek.
Részemről se autóban, se irodában, se lakásban nem tudok létezni, ha 23 foknál több van. (Kivétel a fürdőszoba.)
Sajnos kell a klíma, amióta tart a fokozatos felmelegedés.
En bazira nem birom...
Felpuffad tole a fejem, bedugul az orrom, torkom, ugy szar, ahgy van. Anno mh-emen gyulladt be eloszor az egesz fejem, szemem, elment a hangom es tudogyulladasom is lett az arcureg es horgo mellett. Kozel 2 honap kenyszerpiheno, nyaron.
Na, azota, ha van vmi minimalis (nem termeszetes) fuvallat, maris jonnek a tunetek.
Mar a hazunkban is falfutes van,pont emiatt.
En alt.ugy oldottam meg, hgy melegitore allitottam, vagy vmi sima levegocserere.
Sajna, sokan odaig vannak erte es van X %, aki nem birja remelem, azert hamarosan rajonnek, hgy nem mindenkinek toleralja a szervezete ezt a fajta termeszetellenes hutest.
Drukkolok, hgy ne betegedj le tole :/
További ajánlott fórumok:
- Vágóhídi dolgozók vagy akik látják a rendszert közelről, tényleg ....?
- A párom nem bírja a légkondit és amúgy is a rezsicsökkentés...
- Milyen fogyókúrát ajánlotok? Sajnos semmi rendszert nem tudok az étkezéseimbe vinni a munkám miatt
- Fogamzásgátló abbahagyása után rendszertelen mensivel mikor érdemes tesztelni?
- Menstruációs problémás:rövid vagy hosszú ciklusok, kimaradások, rendszertelen, erős vagy gyenge vérzés hirtelen én ennek lehetséges okai?!
- Kinek volt már ilyen rendszertelen?