Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én érdeklődni szeretnék, hogy milyen engedélyek szükségesek, egy fagylaltozó megnyitásához, illetve üzemeltetéséhez?
Válaszotok előre is köszönöm :)
Tina
Listaépítés, partnermarketing, és nem utolsó sorban a hírlevél. Gyűjts folyamatosan érdeklődői listát, pl. itt is nyugodtan elkérheted azoknak az email címét, akik jelezték, hogy érdeklik őket a termékeid. Én már is küldöm neked privátban az enyémet!:)
Írj izgalmas cikkeket, hogy pl. miért jó a paleloit táplálkozás,majd azt küldd ki hírlevélben. Ne értékesíteni próbálj, mert arra már szinte senki sem "harap", hanem légy szakértő az adott területen és hidd el, tőled fognak vásárolni. Ez egy többlépcsős folyamat, de megéri!Ja, és akármilyen kicsiben is kezded, építs márkát!A jó termék, vagy szolgáltatás az alapvető elvárás manapság, gondolj csak bele, hogy a márkanevekben van az igazi pénz!:)
melitta79
bocsánat!
Internetes hírdetés,google,
közösségi oldalakon reklám,több még nem jutott eszembe.
Köszönöm!
A bla-bla-t is szívesen elolvasom.
Van egy webfejlesztő öcsém..
Köszönöm!Feltétlenül:-)
Az első 10 Hoxa-s megrendelőnek kedvezmény jár.
Ha helyben is lesz eladás, a főzés helyének el kell különülni szintén a főzéstől.
*az eladási helytől.
Mivel friss áruval is fogsz dolgozni, ezért külön helyiség kell a földes áru megmosásához, és a készítéshez. Mindkét helyiségben külön (két medencés) mosogató kell, mert nem moshatod a földesben azokat az eszközöket, amivel főzöl. Ezen kívül kell még vízvételi lehetőség kézmosásra, takarításra. Egy plusz csap helyét le lehet csalni azzal, ha olyan csapot teszel be, aminek ki lehet húzni a nyakát, belül el van rejtve egy zuhanycső szerű toldalék. A földes árut nem viheted át azon a helyiségen, ahol főzöl. Ezek a legfontosabbak, mikor a helyiséget megválasztod.
Ha helyben is lesz eladás, a főzés helyének el kell különülni szintén a főzéstől.
Ezeket tudva érdemes keresni, vagy kialakítani, de mielőtt bármit csinálsz, vagy kiveszed a helyiséget, kérd meg az állat e.ü. helyi munkatársát, hogy menjen ki, és beszéld meg vele, mit szeretnél. Egyrész így nem fogsz ráfaragni, hogy utólag kiderül, hogy valami mégsem jó, másrészt a közhiedelemmel ellentétben nagyon segítőkészek, ha látják, hogy valaki rendesen akar dolgozni.
A webshop jogi hátteréhez szükséges bla-blát szívesen átküldöm mailben.
Egy webshop 200-500ezer forint, tervezőt tudok ajánlani.
Először is kell, hogy legyen egy EU-előírásoknak megfelelő termelő üzemed (rozsdamentes berendezések, élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelelő tároló helyiségek,az élelmiszer szállítása zárt láncban történhet:ez az jelenti pl., hogy a hűtés és az élelmiszerbiztonság nem szakadhat meg szállítás során, stb.)Amikor ez megvan, bejelented a megfelelő szerveknél (önkormányzat, ÁNTSZ (azt hiszem ennek már más neve van)hogy megnyitnál, ők ezt jegyzik és ha szerinted megfeleltél a követelményeknek, akkor saját felelősségre ki lehet nyitni, mert ma már nem kötött működési engedélyhez a nyitás úgy mint régen, hanem bejelented, hogy működsz, és majd egyszer csak kimennek ellenőrizni.
A webes értékesítéssel szerintem nincs külön tennivalód, mindenki úgy promótálja a termékét, ahogy akarja, viszont nagyon fontos, amit fentebb is írtam, hogy gondoskodnod kell arról, hogy amíg a termelőüzemből elér az áru a megrendelőig, addig ne kerüljön ki a hűtésből és ne "szennyeződhessen" az áru!
Úgy indulnék neki, hogy bemmennék a hivatalba, kiszúrnék egy szimpatikus munkatársat (már ha van olyan) és "rávezteném" arra, hogy segítsen!A "Deák-bérlet" hasznos szokott lenni ilyen esetekben! :))
Sok szerencsét kívánok!
Szerintem jobb, ha ezt az ÁNTSZ-től kérdezed meg hivatalosan. Azt hiszem, hogy tőlük kell.
Amit itt mondanak, az nem biztos, hogy teljes lenne. Inkább menj tutira.
:)
Nekem csak körülbelül van fogalmam.De szeretném a szolgáltatásomat legálisan kínálni,mondjuk azt,hogy megrendelésre sütök,bármit.Tortákat,kalácsokat,muffinokat,palacsintát...Paleo-t is és egyéb diétás termékeket.Árulni szeretnék magam készítette Paleo lekvárokat is.
Én jó elképzelésnek érzem.Kérlek segítsetek,hogy milyen engedélyek kellenek ehhez!Köszönet előre is mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Otthonunkban tudunk előállítani lúgos vizet drága gépek megvétele nélkül?
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Kiviheti-e anyja vagy apja engedélye nélkül a gyermekét külföldre?
- Ha szoláriumot szeretnék üzemeltetni, ahhoz milyen engedélyek kellenek?
- Pékség üzemeltetésénél, ha már volt HACCP-engedély, akkor az új bérlőnek is kell engedélyeztetni? Milyen engedélyek kellenek még hozzá?