Otthonunkban tudunk előállítani lúgos vizet drága gépek megvétele nélkül? (tudásbázis)
Sziasztok!
Találtam egy olyan vízszűrő kancsót, ami lugosítja a vizet :)
Nem olcsó, de a lugos vizek sem azok, ráadásul mindet műanyag flakonban árulják, ami nagyon nem jó! :(
Tehát létezik megoldás az otthoni lugos víz előállítására :)))
Munkahelyen pedig a turmalinos termoszát használom, az is nagyon bevált.
Emagdi!
Már régóta ismerlek itt a Hoxán!
Itt a topikok kiírt témájához várjuk a hozzászólásokat, nem pedig holmi írások magyarázatába belekötni.
Anno velem is kötekedtél, de ez nem tudom neked mire jó?
Nagyon sok olyan topik van ahol ilyen kötekedően írsz.
Nem rosszindulatból vagy haragból írom, csak tényleg nem tudom miért vagy ilyen?!
Ez színtiszta egyensúlyi termodinamikai kérdés;-) (Tényleg.)
Van egy kémiai reakció:
H2O <--> H+ + OH-
A pH-t ugyebár az határozza meg, hogy mennyi a H+ ("hidrogénion", más néven "proton"). Minél több van ebből az ionból, annál alacsonyabb a pH. Ha a hőmérsékletet csökkentjük, akkor az iménti kémiai reakció balra fog inkább lejátszódni, azaz a hidrogénionok mennyisége csökken.
Természetesen ez csak bohóckodás, valójában semmit nem érünk vele, mert bennünk a víz fölmelegszik.
"A semleges vízben 10-7 gramm H+-ion van"
A szám stimmel (300 K környékén), de nem gramm, hanem mol/l (azt adja meg, hány db hidrogénion van 1 liter vízben).
ezek szerint kiderült, hogy a forralt víz lúgos lett? az tök jó!
mondjuk csapvizet én nem forralnék, mert azzal még más gondok is vannak (klór, egyéb ki nem szűrt szennyeződések), de mondjuk akkor ezek szerint egy szűrt vizet érdemes forralni?
igen, a többi ásványvízre mondtam, hogy azok savasak általában. (jóval 7 alatt van a ph-juk, valahol volt is erről egy táblázat, de most nem emlékszem hol)
a 7,4 az kvázi semleges, nagyon kicsit mozdul el a lúgos irányba. de ez egy ásványvíznél már kiváló :)
és a ph-ján túl is jó az összetétele és az íze a víznek. (vagy csak tényleg ennyire átmosták az agyamat a marketingjükkel :D))
Természetesen azt is írják, hogy 9-11 pH értékű a lúgos víz, de 7 felett már akkor is lúgosnak számít nem pedig savasnak.
Jó biznisz hogy nem igen tudsz otthon előállítani lúgos vizet, de ha jól utána kutakodunk a dolgoknak, akkor a forralt víz lehűtve igen csak 8 felett van ami már jó hír.
Tudom, ha rajtad múlik, akkor az Alpok-Aqua mint ásványvíz nem is létezik. :PPPPPPPPP
Menj be egy boltba, vedd meg a vizet és olvasd el, ami rá van írva!!!!!!!!!!!!!!!!
egész pontosan 7,4. ezt a honlapon és a termék címkéjén is megtalálod :)
nem lúgos víz, nem is annak árulják.
ahhoz képest lúgos, hogy a többi ásványvíz ph-ja sajnos jóval ez alatt az érték alatt van (szóval azok savasak), míg a szentkirályi közel semleges.
amiket lúgos vízként árulnak azok 8-9 ph-júak, de az álgalában giga méretű betűkkel rajta is van a címkéjükön :D
További ajánlott fórumok:
- A pókokat hogyan lehet a leghatékonyabban távol tartani az otthonunkból?
- Ma hoztuk el először a lányunkat az otthonunkba, akit két...
- Laura születése otthonunkban
- Milyen engedélyekre lenne szükségem egy webcukrászda üzemeltetéséhez, ha a termékeket magam kívánom előállítani?
- Több éve visszatérő problémánk otthonunk falainak penészesedése ki tud tuti, tartós megoldást a problémára?
- Szülők! Hogy spóroltok a tanszerek megvételével? Általában mennyiből szokott kijönni a nagy bevásárlás iskolakezdésre?