Szülők! Hogy spóroltok a tanszerek megvételével? Általában mennyiből szokott kijönni a nagy bevásárlás iskolakezdésre? (beszélgetés)
A kisfiam 2.-at végzi. Szept.-ben már csak a sima legolcsóbb füzetet vettük és csomagolópapírt a füzetekre. A könyvekre a tanár néni kérésére csak az öntapadós műanyag került. A ceruzák közül a középkategóriás volt a jó. Én a Tescoban vettem neki egy nagyon jó iskolatáskát (hátizsák) akciósan 3000 Ft-ért és jelenleg úgy néz ki, hogy még 1-2 évet elbír. Egyébként függ minden attól, hogy a tanárok mit kérnek.
Nálunk a könyvek idén is ingyenesek lesznek szerencsére + elvileg nálunk is működik beiskolázási támogatás a melóhelyen, megpróbálom. Nem jönne rosszul, mert a kistesó sulikezdés után nem sokkal várható :D
Szia!
Én egy 7000ft-os táskával(ami remélem 2 évig kibírja majd)indítottam a másodikos gyereknek aztán még kb 10000 volt minden más, úgy hogy rajztagozatos osztályba jár (pasztellkréta, spéci ceruza, spéci festék stb...6000)
A tanítónéni minden tárgyból leírta mit kér 2.-ba. Mindene megvan, csak a könyvvásárra várunk, 8500 forint lesz kb. Mindenből közepes minőséget vettem. A tolltartója a tavalyi, mert én is vettem egyet meg a mama is és váltogatta, nem mentek tönkre:)
Úgy tudsz egyedül spórólni, hogy közepes minőséget veszed meg-nem a Tesco-s, és Auchen-est.Amit 2 hónapon belül szinte egy az egyben cserélned kell.
igy a közepessel kihúzod egész évben.
Én régebben mindig mindenből újat vettem. Pár éve már nem. Mindig azt mondják a suliba, hogy elég kipótolni.
Év végén haza szokták hozni a rajz dobozt, technika felszerelést..stb.
Ha van még zsírkrétra..stb. nem veszek újat, majd ha szükséges, mert elfogyott.
Amit kell az a füzetek, ceruza...ha jó a tornafelszerelés, akkor viszi azt. Régebben mindig úgy kezdtük az évet, hogy mindenből új volt. Szerintem ez felesleges.
Kedves Oktilgallát!
Ne szégyelld a kérdésed,időszerű,szóval nem hinném,hogy bárkit is irritálnál vele...Vagy...
Miért ez a nicked?Tudatos vásárló vagy?:)
csak tényleg azt vegyétek meg ami a kezdéshez kell, pl ne vegyetek ezer füzetet mert most olcsó, lehet hogy abból a fajtábol nem kell sok vagy nem is jó
majd első órán elmondják hogy mi az ami kell majd, milyen füzet mekkora stb
attól is függ mekkora a gyerek, pl általánosba kisfüzet gimibe középsuliban nagyalaku vagy spirál stb
További ajánlott fórumok:
- Kezet mosol, ha hazaérsz munkából, vagy bevásárlásból?
- Mi a véleményed az idősávos bevásárlásról?
- Otthonunkban tudunk előállítani lúgos vizet drága gépek megvétele nélkül?
- Mennyibe kerül nálatok az iskolakezdés?
- 10-12 éves gyereked miben segít otthon? (Házimunka, bevásárlás, stb)
- Vasárnapi bevásárlás megszünik?