Habos, könnyű krém (tudásbázis)
Elkeverhetsz mascarponét vaníliás cukorral és keverhetsz bele felvert tejszínt - érzés és ízlés szerint. Ez is elég könnyű, csak az ára borsos.. :S
Na igen, tejszín: a hul*la és barátai nekem nem jönnek be, de ízlések és pofonok. Ha még nem használtál növényi habnak valót, akkor csak óvatosan elsőre, aztán vagy megszereted vagy egy életre megutálod. Az óvatosan kifejezés ebben az esetben azt jelentené, hogy ne csinálj túl nagy adagot, mert ha nem ízlik, akkor...
Ezt egy hoxás leányzó jóvoltából oszthatom meg veled:
Túrókrém
50 dkg túró
3-4 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor
1 db felezett barack konzerv (nagy)
1 citrom leve és reszelt héja
tejszín fixáló por
A tejszínt felverjük a cukorral és a fixálóval, belerakjuk az áttört túrót, a kockára vágott barackot, a citromhéjat, majd fokozatosan hozzáadjuk a citromlevet, közben kóstolgatva a krémet, hogy ne legyen túl savanykás ízű.
A barackot simán lecserélheted idénygyümölcsre, csak az ízesítőkkel vigyázz. Tehetsz bele egy kevés aromát is (rum, vanília, ami tetszik).
1 l tej
4-5 db tojás
20-25 dkg porcukor (ízlés szerint – lehet édesítőszerrel helyettesíteni, ilyenkor a teljes mennyiséget a tejbe tesszük és a fehérjét nem cukorral verjük fel)
1,5 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg rétesliszt
7-10 ml vanília aroma (vanília vagy vaníliás cukor is lehet)
A tojásokat szétválasztjuk. A tejből 1 decilitert hidegen kiveszünk, abban elkeverjük a pudingport, a lisztet és a tojások sárgáját. A tejet a vaníliával és 15 dkg porcukorral felforraljuk. A tojások fehérjét a maradék porcukorral keményre verjük. Ha a tej felforrt, beleöntjük a pudingos keveréket, összefőzzük, majd még forrón, nagyon óvatosan, lyukas fakanállal belekeverjük a tojásfehérjehabot.
Nos, próbáltam néhány krémes krémet :)), nekem ez jött be. Ha neten utánanézel, találsz olyat is, ami simán liszttel készül, vagy liszt nélkül csak pudingporral, a dkg-ok is változóak. Ha a fentieket kb. figyelembe veszed, már nagyot nem tévedhetsz.
Fehérje: ha ehelyett tejszínt versz fel és azt kevered bele, elvileg még finomabb krémet érsz el, én nem próbáltam. A fehérjét elvileg úgy kevered bele, hogy a krém még forró, de ne túl forró :D legyen -> ha nem elég meleg, akkor nem fő meg, ha viszont túl meleg, akkor összekapja a hő a fehérjét és kissé csomós lesz. Megjegyzem, engem a kis csomók kevésbé zavarnak, mint a nyers fehérje gondolata. :D
Senki nem tud ilyen krémet?
Hallottam olyat, hogy felfőzni a tojássárgát, lisztet, aztán a tojás felvert habját, vagy keményre vert tejszínhabot belekeverni. Valamilyen aromával... Erről valakinek véleménye? Jó lehet ez így?
Tudna nekem valaki segíteni? Szeretnék készíteni, valami könnyű édességet. De nem szeretem a vajas krémeket, a pudingokat. Valami olyan krémet szeretnék, ami nagyon-nagyon könnyű.
Köszi a segítséget előre is!
További ajánlott fórumok:
- Szexre tényleg könnyű egy pasit "felszedni"?
- Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről?
- Másoknak olyan könnyű a pártalálás. Mi a titok? Vagy ez mind véletlen?
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- Van valakinek tapasztalata könnyűszerkezetes házzal kapcsolatban?
- Nagyon krémes csokitorta receptet, aki tud és leírná, nagyon megköszönném. Jah és könnyű, de mutatós díszítést is tudnátok?