Van valakinek tapasztalata könnyűszerkezetes házzal kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Könnyűszerkezetes ház építettésében gondolkozunk, és ehhez szerettem volna olyan emberek tanácsát kérni akiknek már van tapasztalatuk ebben a témában.Mivel eléggé sok ilyen céget találtunk akik ezzel foglalkoznak, különböző árakkal, legfőképpen az érdekelne minket ki tudna ajánlani nekünk megbízható céget akikkel már volt korábbi tapasztalatuk?Ki mit mond érdemes a céggel megcsináltatni a terveket vagy inkább külön építésszel?
Szis Tímea!
Rétegrend, ha még aktuális.
Belülről kifelé: gipszkarton, gipszkarton, légrés(vezetékek), párazáró hőtükrös fólia, ásványgyapot, páraáteresztő hőtükrös fólia, gipszkarton vagy osb/mfp, nikecell szigetelés, üvegháló, akrilos vakolat
Ma már inkább téglát építenék.
Sziasztok!
Most vettünk telket Siófok-Kilitin és könnyűszerkezetes házat szeretnénk rá építeni még idén.
Tudna-e segíteni valaki abban,hogy mi az optimális rétegrend a fal szerkezetére vonatkozóan??
Sokféle megoldást láttunk,hallottunk,de kivitelezői oldalról....jó lenne tapasztalt "lakóktól" is megtudni :)
Köszönöm előre is :)
Értem, Köszönöm az infót.
És ti melyik céggel csináltattátok??
A szomszédunk háza is penészesedik, a miénk nem, sőt kifejezetten száraz a levegő. Mindkettő fa szerkezetes ház, hungarocelles külső borítással, egyforma típusú cseréppel, műanyag nyílászárókkal. A különbség szerintem annyi, hogy a férjem mindenhez ért, ezért minden nap ellenőrizte hogy amit éppen csinálnak a házon az emberek az jó-e, volt hogy visszabontatta a falakat belül mert rátette a vízmértéket és csámpás volt. A szomszédunk viszont odaadta a pénzt a vállalkozónak és szinte rá se nézett míg kész nem lett a ház, és szerintem valamit kispórolhattak vagy hanyagul csinálták meg.
Szóval a tanulság, hogy ellenőrizzük mit építenek be a pénzünkért, ha nem értünk hozzá akkor meg csak olyan vállalkozót bízzunk meg akinek jó alaposan utánanéztünk, esetleg láttunk valami referenciamunkát is!
Akinek vannak konkrétan a Kampa Trendhaus-sal tapasztalatai, kérem jöjjön skype-ra dumcsizni velem!!
Köszike
Igen, lenne konkrét kérdésem.
Pl. hogy melyik céggel csináltattátok?
Aztán nm-ár?
Mennyi idő alatt lett kész??
Belső kialakításban mennyire tudtatok választana?Pl. ajtókból, burkolatokból, szaniterekből?
Il. a penészedést hallottam negatívumként..Igaz ez??
Szia!
A miénk fa szerkezetes.Augusztusban költöztünk be,eddig megvagyunk elégedve.
Mi azért döntöttünk ez mellett,mert lényegesen olcsóbb volt a tégla háznál.Így hogy benne lakok,szinte észre se venni a különbséget.
Talán a hangszigetelés ami zavar(házon belül).De mi a válaszfalakba csak 5cm-es szigetelést tettünk.Jobban át lehet hallani bármit a falakon keresztül,de nem vészes.
Sokan dicsérik,főleg azért,mert jó a szigetelése ezeknek a házaknak.Meg voltunk vele elégedve a télen,de nincs összehasonlítási alapunk,hogy tégla házba milyen lett volna.
Van esetleg konkrét kérdésed?
Sziasztok!!Még mindig érdekel a téma..
Akinek van tapasztalata írjon, legyen szíves!!!
Nem kaptam meg. A citromail-es re???
Nem tudlak felhívni sajna....Nullán van a számlám..
Mikor tudod küldeni??
Nagyon kíváncsi vagyok:)))))))))))))
Rendben. Lécci írd meg , nagyon érdekel.
mondom a mail címemem: baloib@citromail.hu
Kérlek írd le milyen típusú a házatok, hány nm??stb..elrendezése..ill. az anyagiak nagyon érdekelnének és hogy melyik céggel csináltattátok.
Szóval minden érdekel:))))
Előre is köszi:)))
Sziasztok!!!
Segítségeteket szeretném kérni.
Házépítést tervezünk 1-2 éven belül..a mostani gazdasági helyzetet elnézve, lehet még odébb lesz:(
Un. könnyűszerkezetes, gyorsházat szeretnénk.
Ha van valakinek ezzel tapasztalata, ilyen jellegű házban él, vagy építetett, kérem segítsen!
Mondja el a tapasztalatait..
Köszönöm...
Megkérdezhetem, hogy mennyiért láttatok, hol és milyet? Régebben engem is érdekelt, de nem találtam.
Attól tartok, erre mostanában pályázati pénz nem lesz, másfelől a bankok se szívesen finanszíroznak alternatív házakat. de ne legyen igazam!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, valaki hátha tud ilyenről. A párommal szeretnénk összeköltözni és rátaláltunk egy passzív házra. De mivel így nagyon drága szeretnénk építeni egyet és pályázatokat keresek (hogyha van ilyen) ilyen ház építésére vagy kis energiai-igényű házra. Próbálgattam keresgélni neten de sajna én nem találtam semmit.
Elöre is köszönöm ha esetleg tud valaki segíteni!
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Van valakinek tapasztalata a bio CLA-val kapcsolatban?
- Segítség kéne a Váci kórházzal kapcsolatban... Igaz, hogy altató orvost a műtéthez nekem kell szereznem?
- Internetes áruházzal kapcsolatos kérdések
- Kérdés a Hatvani kórházzal kapcsolatban