Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha málna helyett meggyet használok egy receptben, több cukor kell hozzá? fórum

Ha málna helyett meggyet használok egy receptben, több cukor kell hozzá? (tudásbázis)


2014. jún. 7. 13:28
Meggytől függ, nem mindegyik nagyon savanyú. Viszont a meggy lédúsabb, a krém állagát ez biztosan befolyásolja.
7. andi6020 (válaszként erre: 6. - Dioevi)
2014. jún. 7. 12:23
nekem nem :)
6. dioevi (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2014. jún. 7. 12:09
Azért,mert olyankor jólesik a savanykásabb....
2014. jún. 7. 12:05

A meggynek több ch tartalmat írnak a táblázatok, tehát elvileg több benne a gy.cukor, így elvileg kevesebbet kellene tenni hozzá... kóstold meg, én sosem követem az opcionális (cukor, só, fűszerek) viszonylatában a receptet, hanem ízlelgetek közben.

A gyümölcsös édességeket bármiből elkészítheted, ha azonban valami krémszerű, vedd figyelembe, hogy a málnának magasabb a pektin tartalma, ezért stabilabb lesz a sütemény tőle, míg a meggynél esetleg kellhet zselatin pl.

2014. jún. 7. 12:02
Mindkettooooo :) en nem tennek hozza tobb cukrot, max.picivel.
2014. jún. 7. 12:00
....sokáig úgyse lehet tartogatni !
2014. jún. 7. 11:57

Meggytől meg ízléstől függ, de gondolom picivel igen.

Miért számít a meleg?

2014. jún. 7. 11:55
Ha egy receptben a krémben málna van ()de azt irják,h. bármilyen gyúmölccsel jó ), és nekem meggyem van,édesség szempontjából ugyanannyi cukrot tegyek hozzá vagy többet ? Vegyük figyelembe ,h. nagyon meleg igérkezik......

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook