Ha málna helyett meggyet használok egy receptben, több cukor kell hozzá? (tudásbázis)
8. mmacus
2014. jún. 7. 13:28
Meggytől függ, nem mindegyik nagyon savanyú. Viszont a meggy lédúsabb, a krém állagát ez biztosan befolyásolja.
7. andi6020 (válaszként erre: 6. - Dioevi)
2014. jún. 7. 12:23
nekem nem :)
6. dioevi (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2014. jún. 7. 12:09
Azért,mert olyankor jólesik a savanykásabb....
5. c9f9b53798
2014. jún. 7. 12:05
A meggynek több ch tartalmat írnak a táblázatok, tehát elvileg több benne a gy.cukor, így elvileg kevesebbet kellene tenni hozzá... kóstold meg, én sosem követem az opcionális (cukor, só, fűszerek) viszonylatában a receptet, hanem ízlelgetek közben.
A gyümölcsös édességeket bármiből elkészítheted, ha azonban valami krémszerű, vedd figyelembe, hogy a málnának magasabb a pektin tartalma, ezért stabilabb lesz a sütemény tőle, míg a meggynél esetleg kellhet zselatin pl.
4. Cucicsillag
2014. jún. 7. 12:02
Mindkettooooo :) en nem tennek hozza tobb cukrot, max.picivel.
3. forrest2010
2014. jún. 7. 12:00
....sokáig úgyse lehet tartogatni !
2. andi6020
2014. jún. 7. 11:57
Meggytől meg ízléstől függ, de gondolom picivel igen.
Miért számít a meleg?
1. dioevi
2014. jún. 7. 11:55
Ha egy receptben a krémben málna van ()de azt irják,h. bármilyen gyúmölccsel jó ), és nekem meggyem van,édesség szempontjából ugyanannyi cukrot tegyek hozzá vagy többet ? Vegyük figyelembe ,h. nagyon meleg igérkezik......
További ajánlott fórumok:
- Avon kozmetikumokat használók fóruma!
- Reformélelmiszereket használok! Mit? Hogy? Miért? Osszuk meg tapasztalatainkat.
- Mit tegyek, hogy ne vizesedjen a fal, ne párásodjon az ablak és ne penészedjen minden? Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj.
- Fehérbor helyett vörösbort lehet használni a részeges csirke receptben??
- Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal?
- Amikor egy csomag sütőpor van a receptben, mennyi szódabikarbóna kell helyette?