Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal? (tudásbázis)
17. Kriszti1212
2010. nov. 18. 22:22
Megcsináltam végül és tök jó lett. Van összehasonlítás, mert két adag sütemény lett. Egyikben vaj, másikban margarinnal és én például nem érzem a különbséget :)
16. 43b8d0cd13
2010. nov. 18. 08:48
Én szoktam helyettesíteni,a tészta ugyanolyan jó,krémeknél pedig már csináltam olyat amibe margarint írt a recept és az is finom volt.
15. Kriszti1212 (válaszként erre: 14. - Gy.Ibi)
2010. nov. 17. 22:29
Köszi, amit írtál. Én mondjuk nem a dobozos margarinra gondoltam, hanem pont a kocka Rama-ra. Ha olyan van, hogy margarinos a krém valamilyen sütibe, akkor kiadom érte azt a pár forinttal többet is, mert tudom, hogy jó lesz tőle a krém. Csak most nem voltam benne biztos, ezért kérdeztem. De neked is köszönöm a hozzászólásod.
14. Gy.Ibi (válaszként erre: 7. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 14:24
Inkább olajat tennék bele,mivel a margarin is növényi olaj,csak vegyi anyagokkal megkeményítik.Én ezért nem is használom.
Az újabb receptekben már vajat vagy olajat írnak.
Kivéve ami Rama reklámos.Azt hiszem azt már nem hidrogénezik,akkor egy fokkal jobb.
13. Kriszti1212
2010. nov. 17. 14:03
Oké, köszönöm mindenkinek :)
12. Sirga
2010. nov. 17. 14:03
Néhányszor helyettesítettem már - így, 1:1 arányban -, és semmi baja nem lett. :)
11. c38e379cec (válaszként erre: 7. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 14:02
A kakaós sütibe nyugodtan keverj zsírt, nem érezhető, sőt talán még finomabb is lesz.
10. Kriszti1212 (válaszként erre: 9. - C38e379cec)
2010. nov. 17. 14:02
Köszönöm szépen.
9. c38e379cec (válaszként erre: 1. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 14:01
Margarinból pár dekával több, zzsírból pár dekával kevesebb kell, mint a vajból.
8. kismiújság
2010. nov. 17. 14:01
Lehet,de nem lesz olyan finom.
7. Kriszti1212 (válaszként erre: 6. - 1617f44160)
2010. nov. 17. 14:00
Egyszerű kakaós süteményről van szó. Köszi
6. 1617f44160
2010. nov. 17. 13:57
a süti fajtájától függ, de szerintem igen.
5. Pen80
2010. nov. 17. 13:55
Én szoktam. sőt, olívaolajjal is :)
4. 82499f2528
2010. nov. 17. 13:54
Szerintem is igen!
3. Pné Veronika
2010. nov. 17. 13:54
Persze...
2. hessy (válaszként erre: 1. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 13:53
Simán!
1. Kriszti1212
2010. nov. 17. 13:51
Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- Kalóriaszámólós fogyókúránál szed valaki fehérje port? Vacsora helyettesítésére jó?
- Tudja valaki, hogy egy adott cukormennyiséget ugyanannyi mézzel lehet-e helyettesíteni? Vagy elég kevesebb is?