Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően? (tudásbázis)
Szia!
Engem is nagyon érdekel a válasz...
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a kisfiam 2017.januàrban tölti be a 2 évet!Ha közben teherbe esnék milyen jutattàsok jàrnànak?Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy júliusban a fiam betölti a 3. évet (lejár a gyes) de addigra nem születik meg a 3-dik gyermekünk(majd csak decemberben), munkaviszonyom az van,így akkor el lehet menni táppénzre? Illetve a gyermek születése után ugyan úgy jár minden mint az első, és második gyermekek után? Kapok tgyást, gyedet? És ezt mi alapján számolják majd ki, hogy mennyi fog járni? Mert 2010 óta vagyok otthon, de azóta is folyamatos a munkaviszonyom? Előre is köszönöm a válaszokat! Szép napot Sziasztok!
Sziasztok!
Remélem még él a fórum és tud nekem valaki segíteni. Nem olvastam végig az összes hozzászólást, úgyhogy előre is bocsánat, ha már volt ilyen kérdés. Szóval a problémám:
GYED-en vagyok itthon első kisfiammal, aki 2014. júliusában született. (Előtte folyamatos munkaviszonyom volt 2011. márciusától.) Viszont a munkaviszonyom a GYED ideje alatt, 2014. december 31-én megszűnt, tehát most passzív GYED-et kapok. Viszont tervezzük második babánkat. Mik a kilátásaink? Kis korkülönbséget szeretnénk a gyerekek között, ezért kb a GYES ideje alatt jönne a második (persze ha összejön:-) Ekkor kapnánk TGYÁS-t, GYED-et és GYES-t, vagy semmit....? Ha kapnánk valamit, az mennyi lenne, mármint mi alapján számolhatok?
Előre is köszönöm a segítséget.
Szabina
Ha még munkanélküli alatt megszülöd a második gyermekedet, akkor a biztosítási jogviszony folytonossága miatt újraindul a második gyereknél minden, amennyiben a munkanélküli járadék lejártát követően (illetve a szülési szabadságból négy hetet igénybe lehet venni már szülés előtt!) fogod csak a gyermekedet megszülni, és nem lesz addigra újabb bejelentett jogviszonyod, akkor sajnos csak a gyes fog járni a második babával.
Azt viszont nem értem, hogy várandósan hogy mondhattak fel, amikor védettséget élvezel?
Sziasztok lenne egy kérdésem ha valaki tudja írjon.
A kisfiam elmúlt 2 éves. Visszamentem dolgozni de 5 hónap után visszahelyeztek gyesre. Most újra itthon vagyok és teherbe estem. Ilyenkor jár a gyed ha megszületik vagy mivel dolgoztam 5 hónapot csak a gyest kérhetem?
Felhívtam az OEP-et és "hívjam őket holnap addig megpróbálnak utána nézni"
Nem látom át, hogy hogy milyen juttatásra tarthatok igényt, lejár a gyedem,és van 4 hónapom szűlésig.
Ebben kérnék segítséget! Köszönöm
Sziasztok!
A kisfiam most töltötte be a 6. hónapot. Állami szférában dolgozom/dolgoztam, és határozott idejű szerződéssel. Azon gondolkodunk, hogy mivel 2012.márc. 31-gyel lejár a szerződésem, akár belefér az "időbe" egy második baba. Valaki azt mondta nekem, hogyha 2012. dec 31. előtt születik a második, akkor újra a TGYÁs-t kapnám. (a jövedelmem bruttó 240 ezer volt, a tgyásom kb 150ezer volt) Ez igaz? Ha nincs már munkáltatóm, akkor ki fizeti a TGYÁST-t? Vagy milyen összegre számíthatunk?
Engem is érdekelne, hogy mi van akkor, ha Gyes alatt leszek terhes, de már Gyes után fog megszületni a kistesó. A fiam szeptemberben lesz 3 éves, most tervezzük a 2. babát. Előtte folyamatosan munkaviszonyom volt, ma is állományban vagyok. Ha szeptemberig terhes leszek, mit kell tennem, szabira menni, táppénzre? És meddig és utána mit kapok? És a 2. babára is jár a Gyed, de mi alapján számítják? Rengeteg kérdés, de sehol nem találok rá egyértelmű választ.
Előre is köszi!
Nekem is nagyon fontos kérdésem lenne!
Mi is kistesót tervezünk. Szeretnénk, ha 2 éves koráig megszületne és sajnos nem tudom én sem, hogy mennyit kapnék, meddig. Nagyon jó lenne tudni mielőbb.
Nekem is lenne egy kérdésem,bízom benne hogy kapok valakitől választ is...-látom,régi a fórum.
Kislányom 2009.07.28.án született.Ha a gyes alatt újból teherbe esek,de a baba tegyük fel nem a gyes alatt születik meg akkor mi lesz a gyed számolásának alapja?Magyarul az lenne a kérdésem,hogy járok jobban pü-leg,hogy a következő babával is majd a 2 év gyed alatt a max.összeget tudjam megkapni? (ahogy most is azt kapom)Nagyon köszi a választ!
Szia.
Barátnőm anó (kb. 5 éve) kapott.
Meg nekem a máknál is mondták, hogy ne írassam át a GYES-t Lányom születésekor hogy Ő utána kapjam, ha nem, amikor Fiam betölti a 3-e akkor kérjem meg Lányom után. És a születése napjától fogva kell igénylenem. Ezért kérdeztem. Mert nem onnannstól kell kérném, hogy a fiam után lejár, ha nem hogy a lányom megszületett, 2007 szerptemberben született a Fiam, 2008 decemberben a Lányom.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tudhatom meg, hogy a munkáltató fizeti-e utánam a kötelező magánnyugdíjat és egyéb járulékokat?
- Kell 2 helyen egyszerre fizetni az adókat és járulékokat?
- 4, vagy 6 órás bejelentett munkaviszony mellett nem kell fizetnem a vállalkozói járulékokat?
- Könyvelésben mit jelent az ÁFA átvezetése, járulékok átvezetése? Miért kell?
- Ha a magánvállalkozó bejelentett 30 napra (határozott idejű munkaszerződéssel)a fizetésből levont járulékokat hova kell befizetni?
- Rehabilitációs járadék - őstermelői jarulékok