Hogy tudhatom meg, hogy a munkáltató fizeti-e utánam a kötelező magánnyugdíjat és egyéb járulékokat? (tudásbázis kérdés)
Regisztrálni (ügyfélkapu eléréshez) az okmányirodában lehet, személyesen. 10 perc alatt megvan. Ezután a www.magyarorszag.hu weboldalon rengeteg mindent megnézhetsz. Van-e bejelentett munkahelyed, milyen orvosi kezeléseket kaptál, menniybe kerültél az államnak, ezenkívül el tudsz intézni egy csomó dolgot interneten keresztül, anélkül, hogy be kellene menned az okmányirodába. Nem kerül semmibe az egész, javaslom, hogy csináltasd meg, mert sokmindenre tudod majd használni.
Elektronikus aláírás nem kell, hozzá, csak az az e-mailcím és jelszó, amit te megadsz.
Hol nézted meg hogy mit számol el a tb pontosan és hogy kell regisztrálni?
Köszi a segítséget
Szia
Felkeltette az érdeklődésemet a cavintonos történeted. Meg szerettem volna nézni a dolgaimat én is. Regisztrálni sem tudok.
Mi az az elektronikus aláírás?
Ha interneten keresztül belépsz az Ügyfélkapu nevű elektronikus ügyintézési rendszerbe, lehet, ott is tudnak segíteni.
Bár én egyelőre csak azt néztem meg, hogy milyen tb-kezeléseket írtak fel/számoltak el nekem.
(Vicces volt: már kétszer írtak fel Cavintont. De nem emlékszem rá...)
Menj fel a magán nyugdijpénztár honlapjára.
Onnan le lehet tölteni egy jelszó igénylő lapot.
Azt kitöltöd, elküldöd nekik.
Kb 3-4 héten belül megjön a kód, amivel be tudsz lépni az adataidhoz.
Általában az előző év végéig van nyilvántartásuk.
Ha nem vagy befizetve, akkor azt tanácsolják, hogy finoman emlékeztesd a munkáltatódat a dijfizetésre! (Bár ugye, ezt te honnan tudnád?)
Ha nem hatásos a figyelmeztetés, el kell küldeni nekik a bérjegyzéked másolatát és ők behajtják (állitólag)
Én ennél a résznél akadtam el,mert nincs bérjegyzékem:(
Neked több sikert , és bizz benne, hogy becsületes a munkáltatód!
Kell kapnod fizetéskor hivatalos papírt, amin minden levonás, köztük a Tb is látható.
A másik lehetőség: Bemész a munkaügyi kirendeltségre, és felkeresed a hatósági ügyintézőt.
Harmadik lehetőség: Ismerősön keresztül nézzenek bele a TB-nél a papírjaidba.
Negyedik: Hivatalos levelet kell küldeni a TB-nek, ajánlottan feladni. Erre kötelesek válaszolni. (Bár szeretik ide-oda tologatni a témát. Apeh, Munkaügy, TB...) /Nehéz ügy ez a mai világban...
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?
- Hogyan tudhatom meg, hogy a munkáltatóm bejelentett-e?
- Honnan tudhatom meg a volt férjem új munkáltatóját? Tartásdíj miatt kérdezem.