Könyvelésben mit jelent az ÁFA átvezetése, járulékok átvezetése? Miért kell? (tudásbázis)
6. Szekeres.A (válaszként erre: 4. - 9938c84fee)
2012. jún. 15. 20:52
Ahogy most olvasgattam, van egy határ, ami felett lehet csak visszaigényelni, és alaposan ellenőrzik is a vállalkozót, miért igényel vissza.
5. Mr.President
2012. jún. 15. 20:46
Ha túlfizetésed van, az adónemek közt át lehet vezetni azokra ,amiken hiány van. Én így tudom.
4. 9938c84fee
2012. jún. 15. 20:45
inkább nem szokták visszaigényelni......:))
3. Szekeres.A (válaszként erre: 2. - 9938c84fee)
2012. jún. 15. 20:42
Vagyis van visszaigényelhető áfa, amit nem kap meg a vállalkozás, hanem inkább átvezeti a könyvelő szja-ra, stb-re? És az adott hónapban nem kell járulékokat fizetni, ha fedezi a visszaigényelhető áfa?
2. 9938c84fee
2012. jún. 15. 20:37
Áfa átvezetése egyéb adónemre, ha többlet keletkezik, állambácsi nem adja vissza, ilyenkor alkalmazzuk megfelelő nyomtatványon.
1. Szekeres.A
2012. jún. 15. 20:36
Könyvelésben mit jelent az ÁFA átvezetése, járulékok átvezetése? Miért kell?
További ajánlott fórumok:
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Mennyi a havi könyvelési díja egy átalányadózással működő egyéni vállalkozásnak?
- Sikertelen bankkártyás fizetés esetén mennyi a könyvelési idő?
- Hogy tudhatom meg, hogy a munkáltató fizeti-e utánam a kötelező magánnyugdíjat és egyéb járulékokat?
- Kell 2 helyen egyszerre fizetni az adókat és járulékokat?
- 4, vagy 6 órás bejelentett munkaviszony mellett nem kell fizetnem a vállalkozói járulékokat?