Mennyi a havi könyvelési díja egy átalányadózással működő egyéni vállalkozásnak? (tudásbázis)
konyvelok.hu
Cégem már többször keresett igy könydelőt, rengeteg ajánlatot kaptunk. ( nincs ám olyan túl sok munkájuk )
szerintem függ a település nagyságától, kiadott számlák mennyiségétől, kb 15 e ft/hó
jó keresgélést !
Miniális pénzforgalommal, szóval ettől csak több lehet
BT l5ooo ft/HÓ, KFT 25000 FT/hó
szinte csak a bevallások elküldésére korlátozódik
Dél Alföld, Szegedtől 20 km-re egy kisebb község
A csúcs, amikor megkeresett egy jó ember, és mondja:
- kellene egy jó ötlet, mihez érdemes hozzáfogni, amely sok nyereséget hoz
- és valamelyik bankból a hitel-felvételt is intézzem el neki
- majd azok után kiváltja a vállalkozóit és megcsinálja.
Elkezdtem röhögni, és mondtam: nem gondolja, ha mindezt elintézném, akkor azt a bizniszt átengedném bárkinek is??? :))
Azt soha. Semmi közöm a bankjukhoz, csak könyvelnivalónak.:))
Van olyan ügyfelem, aki számlázást is ránk akarta bízni. Ilyeneket soha. Az ő vállalkozása, ő pénze.
Amit nem vállaltam fel, hogy a bankszámlájukról én utaljam el a járulékokat, adókat. Az átutalási megbízásokat mindig elkészítettem időre, így havonta jöttek, hozták a könyvelni valót, és vitték az átutalást.
Úgyis gondoskodniuk kell arról, hogy legyen a számlájukon pénz. Ha ezzel késnek, akkor az az ő saruk, és nem az enyém! :))
Most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy ő csak az indulásra értette, hogy az én ügyfélkapumról kell, vagy minden egyébre is. Ha eljutunk a szerződéskötésig, akkor kiderül, remélem, hogy később már mehet meghatalmazással is. A felelősség szempontjából sem tűnik mindegynek, hogy minden az én ügyfélkapumon keresztül van-e intézve, mintha én csinálnám, vagy nem.
Na igen, biztosan nem figyelgetném ezt minden nap, én csak szeretnék nyugodt lenni, hogy minden bevallás stb. be van adva határidőig, és csinálni a dolgom. :D
Van még 2 hely, ami a Google találatok alapján szimpatikusnak tűnik, fogok beszélni mással is. Amúgy ami különösen szimpatikus volt, hogy ő említette a betegségemre az adókedvezményt, amivel kb. 120 000 Ft-ot spórolhatok jövőre. Az első konzultáció díjmentes volt. Később 3-4 havonta lenne személyes konzultáció, ami (az én logikám és értelmezésem szerint) benne van az árban.
Az, hogy a könyvelő az én ügyfélkapumat fogja használni, az mennyire általános? Azon keresztül adogatja be a bevallásokat, intézi a dolgaim, merthogy meghatalmazással sem intézkedhet, pl. a vállalkozás indításakor. Azt mondta, én mindenről kapok emailt ami az ügyfélkapu fiókomban történik, és úgy emlékszem azt is említette, hogy a szerződésünkben is benne lesz, hogy meddig terjed ki a hatásköre.
Közelít az ár a valósághoz, bár az én tapasztalataim alapján(20 év) picit sokallom.
Nehogy azt hidd, hogy minél nagyobb egy könyvelőiroda, annál nagyobb biztonságban vagy. Erről oldalakat tudnék regélni.
Kérjél még több ajánlatot a városban, szerintem.
Közel 30 éve működik a könyvelőiroda, az első konzultáción számomra nagyon szimpatikus volt a könyvelő, elég nagy tudásúnak tűnik.
Most már akkor leírom, hogy 25000/hónap lenne a díj, nem tudom eldönteni, hogy ez most sok vagy ez normál ár?
Mindenképpen elkerülném az 5000 Ft/hónap árral dolgozó könyvelőket, sok rosszat olvastam az interneten, hogy nem túl alapos a munkájuk, számíthatnék arra, hogy a NAV talál valamit amiért megbüntet. Az iroda, amivel felvettem a kapcsolatot, szakmai felelősség biztosítással rendelkezik, ez megnyugtatónak tűnik.
Sajnos nem ismerek senki kisvállalkozót itt, akit megkérdezhetnék, de ez egy nagyon jó ötlet lenne egyébként! :)
Én 15 ezer Ft alatt nem vállalok teljeskörű munkát, képviseletet.
Dunántúli megyeszékhely......
Én is a Dél-alföldön élek, de hiába is írnám, hogy én anno mennyiért könyveltem az átalányadósokat, azok az ár lehet, hogy hideg vízre sem lenne elég.
Akkor viszont ugyanabban a városban kellene megkeresnek további 2-3 könyvelőt, és lesz összehasonlítási alapod. De azt mondom neked: nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb! Ha nagyon sok ügyféllel rendelkező iroda, akkor te a kis munkával = szerintük kevés bevételt hozó ügyfél, a fasor végére kerülsz náluk. Ha viszont kezdő könyvelő, olcsón vállal, meglehet, hogy nincs még kellő rutinja, és esetleg valamit elront, vagy elfelejt megcsinálni... és a nav rajtad hajtja be.
De mondtam én már olyat is másoknak, hogy kérdezzék meg a maszek boltost, kinél könyveltetnek, mennyire vannak megelégedve vele. Vagy a fodrászt, kozmetikust, akiket ismersz... és az ő véleményükre támaszkodva keress fel másik könyvelőt is.
Attól is függ, hogy az ország melyik részében élsz. Más a könyvelési díj egy nagyobb városban, és teljesen más az ország eldugott részén.
Az sem mindegy, hogy esetleg nyugdíj mellett, vagy főállású vállalkozó leszel-e? Mert a kötelező havi-bevallásokat ez határozza meg.
És az sem mindegy, hogy a kimenő számláidat forintban, vagy euró, esetleg más pénznemben állítod-e ki??
Én összeget nem írok, mert már több mint 10 éve nem praktizálok. :))
Jövőre induló egyéni vállalkozásomhoz felkerestem egy könyvelőt, akitől kaptam is a havi díjra vonatkozó információt, de most ettől függetlenül lennék kíváncsi, elsősorban szakmabeliek véleményére, hogy mennyi a reális havi díja egy:
-átalányadózással működő
-tartós betegség miatt személyi adókedvezményt érvényesítő
-állandó külföldi megbízók felé számlázó (havi 8-10 számla)
-nem áfaköteles, alkalmazott nélküli egyéni vállalkozásnak?
A könyvelő intézne minden bevallást, bejelentést az önkormányzathoz, kamarához, iparűzési adóval kapcsolatos dolgokat, szóval teljeskörű könyvelési szolgáltatást végezne, nekem csak a beérkezett kifizetésekről kellene a bizonylatot küldenem neki e-mailben.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén?
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?
- Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni?
- Mit lehet tenni, ha nem akarnak fizetni? Mi védi a vállalkozót?