Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni? (tudásbázis kérdés)
A KATA annyira egyszerű, hogy felesleges könyvelőt fizetni miatta.
Lehívsz egy nyomtatványt, beírod, mennyit kerestél, és ennyi. Itt nincs elszámolás, stb.
Férjem is mostanában küldi el, febr.25. a határidő.
Rátehetik.
És igen, fizesse meg mindenki, ezt az egyet jól tette, hogy aláírta Áder.
(
Igen!
Sőt: érdemes a földhivatalnál utána nézni, mert ha már régóta követeli a nav, akkor meglehet, hogy már az ingatlanra bevésette az u.n. széljegyzetet, vagyis hamarosan árverezésre bocsátja.
Másrészt: ahogy hallottuk az ünnepek alatt (már aki hallotta) Áder csak aláírta azt a törvényt, hogy a 3 hónapnál régebbi TB tartozással rendelkező betegeket is ellátják bármilyen szakrendelésen, de az összes költségről számlát kap... amik állítólag minimális kórházi ellátás esetén is több milliós tétel lehet!
Jobb mielőbb rendezni azt a TB-t!
igen, a navhoz is be akartam menni, csak vagy ők nincsenek addig nyitva, vagy én nem érek éppen rá. :) meg ők szeretne elhallgatni olyan információkat, amik nekem nem egyértelműek és nem is tudom, hogy rá kell kérdeznem egyáltalán.
köszönöm!
De, jól érted!
Keress másikat! Keress normális könyvelőt ismerőseid között. Maszek zöldségest, boltost, hasonlókat kérdezz, hogy ők kinél, hol könyveltetnek... majd találsz ennél tisztességesebbet is.
De ha bemégy a nav legközelebbi ügyfélszolgálatára, ott is ingyenesen elmondják, amit tudnod kell, mielőbb kiváltod a vállalkozóit.
Ha sorszámot kell húzni, az "általános tájékoztatás egyéni vállalkozóknak" féle sorszámot húzzál.
Ill. ott vannak kirakva prospektusok is, ingyenesen elvihetők.
De komolyra fordítva, jó volt az ott indulásként, megismerted az elvárásokat, a munka gyakorlati lebonyolítását, az ügyfeleiddel oda-vissza egy kicsit sikerült jobban megismernetek egymást, nem rögtön fejest ugrani a mélybe. Neked is, nekik is egy kis biztonságot adott.
Jó lesz ez a suli + program, sokat fog segíteni, megdolgoztál érte, hogy az is sikerüljön.
Hát te voltál???
Én meg azt hittem, hogy a szentlélek látogatott meg, de minimum az angyalok lengtek itt körbe az előbb. :))
De rendes volt tőled és köszönet érte neked is.💖
Nagyon helyes, tanuld is meg! Szuper lesz, és ha nagyobb munkákkal több jövedelmet tudsz szerezni, skkor megéri, még ha nehéz is.
Így, hogy a fiad is jobban keres, mint közmunkásként, kicsit mégis könnyebb lesz.
Igen, úgy indultam, írogattam a számlákat, nagy büszkén.
Aztán kiderült, hogy "amint vállalkozói számlát tud adni, rendszeresen tudunk küldeni megbízásokat"...
Küldenek is, kisebbet-nagyobbat. Sőt az egyik fordítóiroda a támogatott vállalkozóvá váláshoz a pályázatomat azzal is megtámogatta, hogy küldött erről egy nyilatkozatot.
El is nyertem a fél éves támogatottságot. Finom volt! Azóta hol fentebb, hol lentebb... de a szakfordítóin megtanulhatom a fordítástámogató szoftver használatát, és akkor már lesznek reálisabb esélyeim is nagyobb munkákra.
Meg fogom tanulni, ha különóra és szállás kell hozzá, akkor is!
A könyvelő meg hadd karácsonyozzon nyugodtan, megérdemli.
De tényleg jó, hogy szóba került!!! Köszönet érte, és puszi az okos kis fejetekre!
Viszont jó, hogy legalább szóba került.
A fórumindítótól meg bocsánat, hogy így elvittük a fórumát.
Én is bízom benne, hogy így van. Azért a könyvelők nem szoktak a hipàról csak úgy megfeledkezni, szóval lehet, hogy mégis van mentesség.
Bár a bevallást mentesség esetén is be kell adni, szóval...
Na, mindegy, már ráér jövő évig:-)
Napsugár, ha úgy tetszik, kényszervállalkozó vagyok, mert a legtöbb fordítóiroda csak vállalkozói számlaképes embereket foglalkoztat. Adószámos magánszemélyről váltottam, ezelőtt 3 évvel, támogatással.
Már az első adóbevalláskor kerestem könyvelőt, akit azóta is évente megbízok.
Persze, most nem fogom felkavarni az állóvizet.
Itt a polgármester elég normális, ha úgy szottyan kedve, esetleg adhat eseti mentességet, mit tudom én.
Jelenleg adótartozásom nincs, ha ezt fel nem keverem.És nem keverem.
A könyvelő annak idején mindenfelé intézkedett, ez valahogy nem jutott eszébe, nem is értem. Őt is majd csak januárban zaklatom, neki is év vége van.
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki egyéni vállalkozó, a könyvelő milyen gyakran "dolgozik neki"?
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása...SEGÍTSÉG!!! :)
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Bt, kft, vagy egyéni vállalkozói? Érvek, ellenérvek...
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?
- Egyéni vállalkozás-magán lakások takarítása