Gyümölcsök mosása fogyasztás előtt.... (beszélgetős fórum)
Én is megmosok rendszeresen minden gyümölcsöt.
A pàrom miközben almàt ràgcsàlok,rendszeresen megkérdi:-ugye megmostad?
Legyen az szölö,barack,vagy bàrmi...
De szerintem ez egyértelmü.
Erről én is olvastam,és azóta minden konzerves dobozt megmosok nyitás előtt.
Ha nem is patkányvizeletes esetleg,de kosz az bőven lehet rajta.
Valóban vannak bizonyos vegyszerek a déligyümölcsökön,de lehet,hogy a hazaiakon is.
Pár éve kórházban találkoztam egy súlyosan beteg személlyel,aki attól kapta a betegségét,hogy narancsot evett,és nem mosta meg előtte.
Ezt az orvos mondta neki.
Én nem a kosztól és baktériumoktól félek. Amikor a Gyerekeim kisebbek voltak, már figyelmeztettek, és a (déli)gyümölcsök fogyasztás előtti mosását azóta is betartom, bár eléggé körbecsodálnak érte.
Azóta olyanokat is hallottam, hogy vegyszereket is kennek a gyümölcsökre (érlés-gátló, elősegítő valamiket). Egy anya-társ tanácsolta, hogy az ismeretlen származású almát is pucoljam meg, mert szójával kezelik a héját (könnyű nekem, mert a kertünkben termett almát nem kell pucolni)(nehéz nekem, mert allergiás a fiam).
Ti mit tudtok erről?
Szavazásra feltett kérdésemre válaszként a többség azt jelölte be,hogy feleslegesnek tartja a déligyümölcsök mosását fogyasztás előtt,mert csak a belsejét fogyasztja el.
Ezen kissé meglepődtem,mert pl.az almát,szőlőt,körtét,barackot,stb. gondolom,mindenki megmossa,mielőtt megeszi.
Igaz,a déligyümölcsöknek csak a belsejét fogyasztjuk,de a héján rengeteg kosz és baktérium van lerakódva.
Ha megfogjuk a gyümölcsöt,mindez a kezünkre tapad,és rávisszük a gyümölcs belsejére is,mikor azt hámozzuk és esszük.
Ez viszont nagyon sok betegség forrása lehet.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Terhesen ihatok piacon vásárolt házi tejet, ha felforralom fogyasztás előtt?
- Reggelire vagy délelőtt ki milyen zöldséget és gyümölcsöt eszik?
- Szabad a fogamzás előtti időszakban alkoholt fogyasztani?
- A fiam nem hajlandó semmiféle gyümölcsöt/zöldséget fogyasztani, hogy oldjam meg a vitaminbevitelt?
- Fogyókúra alatt gyümölcsös jégkrémet lehet fogyasztani?