Gyors párolt csirkemell recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyors párolt csirkemell hozzávalói:
1 db csirkemellfilé
1 csomag mozarellasajt
1 db paradicsom
2 dl görög joghurt
1 ek. liszt,
kb. 2 dl csirkehúsalaplé
ízlés szerint: só, bazsalikom, tárkony
A Gyors párolt csirkemell elkészítési módja:
A megmosott, zsírjától megtisztított csirkemellhúst szélességében 1 cm mélyen beirdaltam, fűszereztem, majd minden bevágásba mozarella- és paradicsomszeletet raktam. Kerámiaserpenyőben szárazon pirítani kezdtem, majd aláöntöttem a csirkealaplét, és lefedve pároltam. (szükség szerint a lét pótoltam alatta) A puhára párolódott húst kivettem, a visszamaradt lét a joghurttal és a liszttel behabartam, majd visszatettem hozzá a húst, és még pár percig pároltam. Barna rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 8. 14:36
A gyors párolt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.