Gombás halfilé recept
A Gombás halfilé hozzávalói:1 kg tengeri halfilé
0,5 kg sampion gomba /erdei is jó/
2 fej vöröshagyma
20 dkg reszelni való sajt
A Gombás halfilé elkészítési módja:
A tengeri halfilét felengedem szobahőmérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsírjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel. Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Elkészítem a besamel mártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal, belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütjük, míg a sajt teteje gusztusosan megpirul. Majonézes krumplissaláta a legfinomabb köret hozzá!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 6. 19:59
A gombás halfilé elkészítési módja és hozzávalói.