Gombapörkölt. Te, hogy csinálod? (tudásbázis)
Először is ügyelek arra, hogy a gomba a lehető legkevesebb vizet kapja. Ez a gombától is függ, hiszen a galambgombát pélául mosni célszerű.
Próbálom több fajta gombából készíteni. Számomra a sárga rókagomba és a vargányák adják a legnagyobb élvezeti értéket. (Néha ha úgy kívánom- szívesen készítek fenyőtinóruból is pörköltet.
Sok zsiradék
Nem sok hagyma (hiszen ez gombapörkölt lesz, nem hagymapörkölt)
sót a hagymához
félkész hagymánál - kevés zöldpaprikát hozzá (esetleg kevés túlérett paradicsom)
mehet hozzá a gomba
levet enged
só, bors, paprikaőrlemény
és kész (esetleg tejföl)
Ámen
Vöröshagyma olivaolaj és vaj keverékén megsütögetve, sampion és laskagomba vegyesen. Fűszer csak só és pirospaprika (édesnemes, csípős is)
Vizet egyáltalán nem rakok rá mert a gomba sok levet enged. Végül főzőtejszín és liszt keverékével besűrítem, tálaláskor tejföl és apróra vágott petrezselyem kerül rá.
További ajánlott fórumok:
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Lecsó. Te, hogy csinálod?
- Szoktál böjtölni?Te.hogy csinálod?
- Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz?