Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz? (tudásbázis kérdés)
Én nem használok tojásfehérjét nyersen,mivel felénk nincs szalmonella ellen kezelt.Porcukrot kavarok ki citromnak a levével,azzal díszítem.
A tésztát se teszem hűtőbe,addig pihen csak hűvös helyen,amíg előkészülök a sütéshez.Rögtön ehető és később se lesz kemény.A tetejét sütés előtt tejföllel kevert tojássárgával kenem le,szép fényes lesz.
Sütés előtt bekented a tésztát tojással, hogy szép, fényes legyen?
Sszerintem a máz miatt potyogott le a díszítés.
Szia! Tudsz segíteni, hogy hol lehet venni díszítő cukormázat? Vagy mi a márkája? Tudom, hogy nem lehet leírni, de csak úgy megközelítőleg...:)
Köszönöm!
Szia, tegnap megcsináltam, de nem ilyen bonyolultan mint te:)
csak kb szemre tojásfejérjét összekevertem kb 200 g porcukorral és ezzel díszítettem...
Jó omlós lett és nagyon fini...
Nem tudom még :) Limara blogján olvastam, sőt, láttam, merthogy olyan isteni képek vannak fent..
Úgyhogy folyt a nyálam, muszáj volt valamelyiket megcsinálnom, pedig nem vagyok sütis.
A blog:
Előbb sütöttem, most itt nyomom magamba :)
Nekem nagyon hamar megsült, 5-6 perc múlva ki is vettem. Nagyon finom lett, és tényleg puha!
benne van a nyilvános naplómban...
ha készen lesz be is teszem a képet:)
szia, én most csináltam egyet, de még a hűtőben pihen...
elküldöm neked.
Állítólag ez a legjobb...
holnap sütöm...
Köszönöm szépen:)
Mostmár tiszta minden:)
Díszítõ cukormáz készítése:
1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot adjál, hogy összekavarva igen sûrû anyagot kapjál.(Habverõvel nem szabad verni!)Kanállal rakj kicsi mennyiséget nejlonzacskóba, a minek sarkára kicsi lyukat vágtál. Úgy rajzolj, mint a ceruzával. Színezheted kakaóporral is a cukormázt. Elõre el lehet készíteni, és ajándékozz mindenkinek, akit szeretsz!
Nekem behozza
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett?
- Closti+merional stimusok! Ciklus 12. napjára bőséges, nyúlós tojásfehérjés nyák, előtte viszont szárazság. Ma van A nap?
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- 8 db tojásfehérje, mit készítsek belőle?
- A mézeskalácsra való tojásfehérje habot meg kell egy kicsit szárítani /sütni/ vagy nem?