Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetés)
Adott a pizzatészta (házi vagy Tante Fanny..bármilyen) kinyújtod a szimpatikus vastagságra, és belepakolod az egyik felébe amit szeretsz, ráhajtod a másik felét, körbe összenyomkodod, és megsütöd magas hőfokon, mint a pizzát.Nekem a legszimpatikusabb töltelék ez volt:
sorrendben: lilahagymalekvár,házi hamburgerhús készre sütve,chedar sajt, lilahagymakarikák,paprika karikák,ketchup,mustár,kukorica
és külön sült krumpli hozzá.
Na pedig akartam kérdezni, hogy otthon, házi hamburgert hogyan csináltok?
A napokban több fajtát is kipróbáltam itthon.Volt közte vegetáriánus, bolti húsos, házi húsos , de ami közös volt, hogy nem hambizsömlébe tettem, hanem pizzatésztába sütöttem bele. Frenetikus sikere volt!
Nnnaa: vigyázz, bonyolult!
Kizárólag tapadásmentes serpenyőben készíthető.
Darabold apróra a feltétnek valókat, mint a sonka,szalámi,gomba (ezt elő kell párolni), stb.
keverj hozzá jó sok reszelt sajtot, aztán tégy egy jó nagy kupaccal a keverékből a megforrósított serpenyőbe -próbáld kenyérszelet formára igazítva-és nyomd a tetejére a kenyérszeletet.A sajt megolvad, megpirul és rátapad a kenyérre.Ekkor lapáttal fordítsd meg az egészet,és pirítsd a kenyérszeletet is.
Ugye milyen bonyolult?
A reszelt sajtból ránéztére annyit tegyél, hogy soknak ítéld, mert megolvadva már nem lesz sok.
Bocsánat, akkor most kezdem előlről:
Nem, nem ismerük.
Igeeeeeen, írd le légyszi! 😆
Szép teljesítmény, egy nap alatt eltüntetni egy egész malackát.
- Kaszáslevesbe megy a sonka
- Babfőzelékbe az orra, füle, körbe
- Vacsorára az oldalas
Nem is igazán marad belőle semmi. :))
aszondja a mai recept.
kaszásleves,babfőzelék,süldő orra,füle,körme belefőzve. túróscsusza.
vacsora,füstölt oldalas,ecetes tormával,befőtt.
Hahóó!!
Paradicsomos húsgombócot csináltam ma ebédre:
A gombócot így készítettem:
50 dkg pulyka darált hús
1 tojás
10 evőkanál zabpehely,amit 1,2 dl tejben áztattam,
kis fej apróra vágott vöröshagyma, 3 gr.fokhagyma
1 t.kanál őrölt paprika,
só, bors
1-1 t.kanál majoranna és őrölt kömény.
Pihentettem amíg a víz felforrt.
Ebből 13 gombócot készítettem.
A mártást hagyományosan csináltam, de egy db.paprikát belefőztem z íze kedvéért, és a végén 2 evőkanál utifűmaghéjjal még sűrítettem rajta.
A gombócreceptet lehet más gombócos ételhez is használni, ha egy kicsit diétásabbra kell venni a figurát.
Köszi!
Viszem a receptet! :))
Lányok, aki szereti a kicsit csípőset, no meg a kelt, az feltétlen próbálja ki ezt:
Sült csirkemellet és egy pici bulgurt adtam mellé, de a maradékot magában megettem.
Jelentem, ma megcsináltam a kelkáposztát párizsi bundába forgatva, és nem a hagyományos panírba.
Tökéletes, könnyű, laza, finom. Nagyon tetszik.
Ezt még nem hallottam, de ha lenne ilyen babom főzve, akkor a csirkecomb mellé egyet azért csak bepaníroznék kóstolásnak.Egyszer élünk..DDD
Ezt találtam most, tetszik, veszek ilyen spirálozót, hátha az unokám jobban megeszi így:
További ajánlott fórumok:
- Minden napra egy kívánság
- Egyszerű, gyors (olcsó) receptek a mindennapokra
- Minden ami "Kürtőskalács", ide jöhet a tapasztalat, recept, miegyéb!
- Melyik a jó edzés, torna?Ha izomlázad van, vagy nincs?És ha pl hozzá vagy szokva mert minden nap csinálod, és nem érzel izomlázat?
- Nincs meg valakinek ez a savanyúságlé receptje amit nem kell főzni csak mindent rá kell szórni?
- Helló mindenkinek. Tud valaki Turbo Haller multifunkciós edényhez recepteket, és infót adni? Neten nem találtam, nem kaptunk hozzá