Minden ami "Kürtőskalács", ide jöhet a tapasztalat, recept, miegyéb! (beszélgetés)
Ez az én (anyukám) receptje. Mindig nagy sikert arat. Azóta sütöttem már fahéjas cukorral is.
Ha valaki nem jut hozzá kukorica kóróhoz, akkor megfelel helyette az alufólia, vagy folpack papír hengere is, de azokat ajánlott sütés előtt alufóliával bevonni.
Hozzánk minden kedden jön egy cég aki kürtőskalácsot süt, kosárból lehet vásásrolni tőlük és árulnak sajtos béconost, hááát érdekes volt édes tészta és akivül a rásült sajt, belül meg szalonna darabkák. Nem lesz a kedvencem. :-(
Viszont a csokigolyós, a vaníliás meggyes, áfonyás.. finom.
Olvastam, hogy lassan olvasol, igyekszem lassan írni.
Kürtöskalács recept:
Hozzávalól:
Végy egy közepes nagyságú kürtöt. Kend be olajjal ( ha csak gépolaj van, az is jó, nem fog nyikorogni)
Aztánnék, ha megvan, fogj egy szikkadzs zsömjét, és míg kemény, húzd rá a kültre, majd áztasd be valami édesbe, míg kalács állagú nem lesz, és kész is van a kürtöskalács.
Mi eztet használjuk már anyárúl apára, majd jányára, és eddig mindenkinek ízlett.
Akkor a legfinomabb, ha jó sok kristálycukorral szórod meg, mert jól ropod a fogad alatt. A cukor helyett olcsóbb a homokos kavics, az is jól ropog.
Jó étvágyt! :)
Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni? (Sütés, főzés) 60 hozzászólás
Kinek milyen tapasztalata van az otthoni kürtőskalács sütésben? (Sütés, főzés) 20 hozzászólás
Házilag készített kürtöskalács (Sütés, főzés) 20 hozzászólás
Minden ami "Kürtőskalács", ide jöhet a tapasztalat, recept, miegyéb! (Sütés, főzés) 11 hozzászólás
Kürtőskalácsot hogyan tudok késziteni forma nélkül? (Sütés, főzés) 10 hozzászólás
Kezdeném azzal, kogy nem kürt, hanem a kürtő a szó alapja, tehát kürtőőőőős, nem kürtös.
Kürtő= a kemence füstlyuka, fúst-elvezető cső. Az alaki hasonlóság miatt erről nevezték el a fahengerre tekerve sütött kalácsot. :D
Manapság sokan sütik a sütőbe állított, alufóliával betekert sörösdobozon. :D Ha megfelelő a tészta, nem csúszik le róla, de láttam már vastag huzalra, vízszintesen rögzített dobozon is sütni.
nincs mit hozzászólnom Ti, hogy készítitek h ehető
legyen...remlem nem olloztam hijjában
További ajánlott fórumok:
- Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept
- Egyszerű, gyors (olcsó) receptek a mindennapokra
- Kinek milyen tapasztalata van az otthoni kürtőskalács sütésben?
- Házilag készített kürtöskalács
- Nincs meg valakinek ez a savanyúságlé receptje amit nem kell főzni csak mindent rá kell szórni?
- Helló mindenkinek. Tud valaki Turbo Haller multifunkciós edényhez recepteket, és infót adni? Neten nem találtam, nem kaptunk hozzá