Házilag készített kürtöskalács (beszélgetős fórum)
A naplóm 187-191. bejegyzéseiben részletesen leírtam az én módszeremet a kürtőskalács sütéssel kapcsolatban.
Ott fotókat is láthattok. Egyszerű, téglával kirakott udvari tűzrakó helyen készítettem.
Sziasztok !
Segytséget szeretnék kérni. Grillsütőben szerettem volna kütrőskalácsot sütni.Amikor elkezdtem a sütést és melegedni kezdett a tészta sajnos elkezdett lefolyni a fáról.Mit csináltam rosszul? Mi lehetett a hiba?
Köszi Kati
A volt sógoromék szokta sütni-igaz kint az udvaron,ők tűz fölött forgatják-de szerintem ami a lényeg,amikor feltekerik as ütőre, egy picit a tűz fölött bemelegítik,egy picit átkenik margarinnal,és porcukorral szórják,-ahogy olvad rá ismét megszórják-nagyon fini karamelles,úgy fénylik mint az árusoké- a legvégén amilyen ízre szeretnék, azzal szórják be,hogy ragadjon bele a karamellbe.
-diós
-kókuszos
-kakaós
-fahéjas
-vaniliás, stb
én még nem próbáltam mert nincs sütőm amire rátekerjem-de sógorom már 10 éve ígéri,hogy nekem is csinál-talán egyszer.
Kürtőskalács - csíksomlyói módra
Hozzávalók:
* 3 dkg élesztő,
* kb. 3 dl tej,
* 2 evőkanál cukor,
* 50 dkg finomliszt,
* 2 db tojás,
* 2 db tojássárgája,
* csipetnyi só,
* 8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
* a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval kevert is).
Egy kis citromlét is lehet bele tenni.
grill funkcióra állítsd.
Amúgy hogy oldod meg a kürtőskalács forgását?
Sziasztok!
Volna egy fontos kérdésem az otthon készitett kürtöskalácsal kapcsolatban.Otthon meggpróbáltam sütni sütöben 200 fokon.Minden jo lett csak a cukor nem olvad meg,nem karamellizálodik,sütés után is ott van rajta egyben a kristánycukor.
Segitseteg ha van valami ötletetek.
Elöre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Mivel tartósitod a házilag készitett kozmetikumaidat, tisztitószereidet?
- Mit rontok el? Házilag készített pizzám teteje, a feltét alatt "vizes" lesz!
- A megmaradt házilag készített padlizsánkrémet hogy tudnám tartósítani?
- Milyen házilag készített mosogatógép por/tabletta/gél receptet ismertek?
- Házilag készített kiállatketrec
- Tud-e valaki házilag készített csokoládé receptet?