Gomba székely módra recept
A Gomba székely módra hozzávalói:80 dkg gomba
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
2 dkg só
2 g törött bors
3 g paprika
2 dl tejföl
A Gomba székely módra elkészítési módja:
Laskagombából is készíthetjük. Lábasban zsíron egy fej reszelt vöröshagymát párolunk, paprikát szórunk rá. A gombát megtisztitjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és ráhelyezzük a paprikás, hagymás zsirra. Sóval, törött borssal füszerezzük és puhára pároljuk. Egy másik edényben sárgarépát, petrezselymet puhára főzünk és passzirozógépen áttörünk. Levét a gombára öntjük és felforraljuk. Tejföllel izesitve tálaljuk.
6 személyre való
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Futrinka991, 2018. ápr. 20. 20:40
A gomba székely módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.