Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gomba székely módra recept

Gomba székely módra recept

A Gomba székely módra hozzávalói:
80 dkg gomba
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
2 dkg só
2 g törött bors
3 g paprika
2 dl tejföl


A Gomba székely módra elkészítési módja:
Laskagombából is készíthetjük. Lábasban zsíron egy fej reszelt vöröshagymát párolunk, paprikát szórunk rá. A gombát megtisztitjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és ráhelyezzük a paprikás, hagymás zsirra. Sóval, törött borssal füszerezzük és puhára pároljuk. Egy másik edényben sárgarépát, petrezselymet puhára főzünk és passzirozógépen áttörünk. Levét a gombára öntjük és felforraljuk. Tejföllel izesitve tálaljuk.

6 személyre való


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gomba székely módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook