Burgonyaszelet recept

A Burgonyaszelet hozzávalói:
25 dkg margarin
47 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 kanál méz
1 egész tojás
25 dkg liszt
egy kávéskanál szódapor
50 dkg főtt krumpli
15 dkg dió
1/2 dl rum
2 kanál kakaó
2 kanál étolaj


A Burgonyaszelet elkészítési módja:
5 dkg margarint, 10 dkg cukorral, 1 kanál meleg vízzel, 1 kanál mézzel összekeverjük és gőzön felolvasztjuk. Keverünk bele 1 egész tojást, 25 dkg lisztet és egy kávéskanál szódaport (a lisztbe) és összegyúrjuk. Tepsi hátán 2 lapot sütünk. Töltelék: 25 deka porcukor (kevesebb is elég), 20 dkg ráma, 1 vaniliáscukor jól kikeverjük, 50 dkg főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk és teszünk bele 15 dkg diót, 1/2 dl rumot jól kikeverjük, majd a vajkrémmel összekeverjük. (kevesebb cukor is elég). Csokimáz: 12 dkg porcukor, 2 kanál kakaó, 2 kanál étolaj, 2 kanál lobogó, forró víz. Ezeket összekeverjük és a tésztára kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A burgonyaszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook