Mákos csók recept
A Mákos csók hozzávalói:18 dkg vaj
6 dkg cukor
24 dkg liszt
kevés rum
1/2 citrom leve
kevés cukros tej
1 tojás
mazsola
darált mák
tojássárgája
esetleg mogyoró
A Mákos csók elkészítési módja:
18 dkg habosra kevert vajból, 6 dkg cukorból és 24 dkg lisztből tésztát gyúrunk. Ha nehezen akar összeállni, kevés rummal, vagy l/2 citrom levével segíthetünk rajta. Vékonyra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis korongokat megkenjük cukros tejben főtt, 1 tojással és mazsolával elkevert máktöltelékkel. 2-2-t összeragasztunk, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, mindegyiknek a közepére 1-1 szem mogyorót vagy mazsolát helyezünk és mérsékelt tűzön, lassan megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Futrinka991, 2018. jan. 28. 20:38
A mákos csók elkészítési módja és hozzávalói.