Gesztenyés alagút – sütés nélkül recept
A Gesztenyés alagút – sütés nélkül hozzávalói:4 bögre (40 dkg) kekszmorzsa vagy darált keksz
másfél gesztenyemassza (37 dkg)
fél bögre porcukor (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé felolvasztva (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé nagyon apróra kockázva
1 bögre tej
+ a tetejére 15 dkg jó minőségű ét-vagy tortabevonó csokoládé felolvasztva
A Gesztenyés alagút – sütés nélkül elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára hűtőbe tesszük. Ez idő alatt legyen lefóliázva, hogy ne vegye át az ízeket, és ne száradjon ki a teteje. 2. Ha megdermedt, akkor sütőpapírral borított tálcára borítjuk, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Én mikróban olvasztottam, ahol fél percenként átkevertem. 3. Ezután visszatesszük a hűtőbe dermedni. 4. Szeletelés előtt tíz-tizenöt percig hagyjuk szobahőmérsékleten, akkor nem fog töredezni a csokoládébevonat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. jan. 28. 18:36
A gesztenyés alagút – sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.