Gertrúd szelet recept
A Gertrúd szelet hozzávalói:Tésztához:
6 db tojás
210 g porcukor
4 cs puncs ízű pudingpor
1 cs sütőpor
csipet só
Krémhez:
250 g margarin
150 g porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 db tojás sárgája
1 ek rum
Mázhoz:
3 db tojás fehérje
200 g porcukor
pár csepp citromlé
A Gertrúd szelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük. Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert pudingport. 25 x 35 cm-es, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a végén belekeverjük a 3 tojás sárgáját és a rumot. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt tészta tetejére. A mázhoz a 3 tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, majd vízbe mártott késsel keskeny szeleteket vágunk belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dracena66, 2011. júl. 16. 00:08
A gertrúd szelet elkészítési módja és hozzávalói.