Tiramisu (A legfinomabb) recept
40 perc
A Tiramisu (A legfinomabb) hozzávalói:
500 g Mascarpone
2 csomag babapiskóta
1 dl kávé/kakaó
4 e.k. cukor
4 tojás
Kakaópor(a tetejére)
A Tiramisu (A legfinomabb) elkészítési módja:
Kézi mixerrel összekeverem a 4 db tojássárgáját a cukorral, h krémes állagú legyen, miután ez megvan hozzákeverjük az 500 g mascarponét ... A 4 db tojásfehérjét (amit előzőleg külön tálba tettünk) kemény habbá verjük (onnan tudjuk, h tökéletesen kemény a hab, h ha a tálat fejjel lefelé fordítjuk és nem esik ki belőle a hab) ... és ha ez megvan hozzáadjuk a mascarponés krémhez!!Ezzel a krém kész is van ... A babapiskótát beáztatjuk a kakaóba/kávéba ... de ügyelve arra, h ne maradjon benne sokáig, mert hamar megszívja magát és szottyos lesz!! :) A tálba szépen egymás mellé rakjuk a babapiskótát(ízlés szerint olyan sűrűn, ahogy szeretnénk a tésztát) és rákenünk egy réteg krémet ... a lényeg, h így szépen rétegezzük (piskóta, krém, piskóta, krém) amíg el nem fogy ... DE!! A teteje krémmel végződjön, amire még egy réteg kakaópor kerül ... aztán be a hűtőbe 24.00h órára és utána lehet bűnözni :P (A hűtőből hamarabb is ki lehet venni, de akk folyni fog!!)
Babapiskóta helyett süthetünk kakaós piskótát ... ami kicsit időigényesebb ... de finomabb is!!(Akik nem akarnak sütni, vehetnek készen a boltba is, de sztem a frissen sütött finomabb!)
A tiramisu krémet fel lehet egy kicsit tuningolni egy kis ribizlivel vagy meggyel ... tökéletes az édes és a savanykás ízkombináció! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: via27, 2011. júl. 14. 13:53
A tiramisu (a legfinomabb) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.