Francia mustármártás recept
25 perc
Szénhidrátszegény
A Francia mustármártás hozzávalói:
15 dkg jégben hűtött vaj
1 ek. víz
2 db tojássárgája
fél citrom leve
1 ek. mustár
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, néhány tárkonylevél
A Francia mustármártás elkészítési módja:
Egy nyeles edényben egy evőkanál vajat felolvasztottam, hozzáadtam a vizet és gépi habverővel alaposan elkevertem. Ezután az edényt lehúztam a tűzről és egyenként belekevertem a tojássárgákat, közben állandóan kevergettem. Az edényt ismét a tűzre tettem és egészen kis lángon állandó keverés közben a többi vajat is hozzáadtam darabonként. Vigyáztam, nehogy közben felforrjon a mártás. A mártást citromlével, sóval és borssal ízesítettem. Az edényt a tűzről levettem és ekkor kevertem hozzá a mustárt. A tárkonylevelet apróra vágtam és szintén a mártáshoz kevertem. Párolt halakhoz, főtt húsokhoz vagy tojásételekhez nagyon jól illik.
Ha a mártás összefutna, 1-2 evőkanál hideg vizet keverjünk hozzá habverővel, akkor ismét kisimul. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 18. 18:40
A francia mustármártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.