Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott kel gazdagon recept

Rakott kel gazdagon recept

Elkészítési idő 100 perc

A Rakott kel gazdagon hozzávalói:
1 kg kelkáposzta
50 dkg darált hús
50 dkg rizs
25 dkg mirelit vegyes leveszöldség
2 db nagyobb burgonya
2 fej vöröshagyma
3 pár virsli
2 db keményre főtt tojás
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
4 gerezd fokhagyma
1 ek. kacsazsír
4 ek. étolaj
1 ek. darált sózott paprika
1 db zöldpaprika
1 db sárga paprika
3 db paradicsom
1 dl vörösbor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege fűszerpaprika


Rakott kel gazdagon 1.Rakott kel gazdagon 2.


A Rakott kel gazdagon elkészítési módja:
Először a rizst megpirítottam 2 ek. étolajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve puhára főztem és félretettem. Majd egy nagyobb lábosban elkészítettem a darálthúsos zöldséges alapot. A zsiradékokon a megtisztított és felaprított vöröshagymákat közepes hőfokon 5-6 percig pároltam. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is, majd pár perc után a sózott darált paprikát, a felszeletelt fokhagymákat. Ezt követően a darált húst is hozzáadtam a pörköltalaphoz. Néhány percig pirítottam, majd löttyintettem alá egy fél pohárka vörösbort is. Miután elfőtte a levét hozzáadtam a vegyes leveszöldséget, fűszereztem és kb. 1 dl vízzel felöntöttem. Hagytam fedő alatt kis lángon párolódni az egészet kb. 20 percig. Amikor elkészült óvatosan hozzákevertem a rizst is. Eközben egy pároló edényben kb. 10 percig előfőztem a felszeletelt kelkáposztát és a vastagabb szeletekre vágott burgonyákat. Egy nagyobb tepsit kikentem egy kis zsiradékkal és meghintettem kevés zsemlemorzsával. Ezután kezdtem a kelkáposzta felének a rétegezésével, melyet a főtt burgonyszeletek, majd a darált húsos rizs követett. A tetejére a felszeletelt virsliket és a felkarikázott főtt tojásokat tettem. A sort a kelkáposzta másik fele zárta. Végül rálocsoltam a kevés vízzel elkevert tejfölt, amit kevés sóval is ízesítettem. 200 C fokos sütőben fél óráig sütöttem. Utána a reszelt sajttal meghintettem. 15 percre még visszatettem a sütőbe, de már csak 180 C-on, hogy a sajt is kicsit megpiruljon a tetején, de ne égjen meg. A sütőből kivéve kb. fél órát pihentettem tálalás előtt. Saját készítésű kovászos uborkával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott kel gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook