Fokhagymás sült csuka recept

1,5 kg csuka
1 kg burgonya
1 pohár tejföl
só
5 dkg sertészsír
20 dkg füstölt szalonna
5 cikk fokhagyma
A Fokhagymás sült csuka elkészítési módja:
A kívül-belül megtisztított halat filézzük. Kizsírozott tepsibe karikára vágott, főtt burgonyát teszünk, sózzuk s meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsiradékkal. Rátesszük a halat, és beborítjuk vékonyra vágott füstölt szalonnaszeletekkel. Sütőbe tesszük, lassan sütjük, amikor a teteje megpirult, óvatosan megfordítjuk. Ráöntjük a zúzott fokhagymával elkevert 1 pohár tejfölt, és még 5 percig sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. ápr. 8. 13:55
A fokhagymás sült csuka elkészítési módja és hozzávalói.