Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos-sonkás karfiol recept

Sajtos-sonkás karfiol recept

A Sajtos-sonkás karfiol hozzávalói:
1 karfiol
05 l tej
5 ek liszt
4 cikk zúzott foghagyma
bors
sajt
20 dkg sonka
olaj


A Sajtos-sonkás karfiol elkészítési módja:
Egy karfiolt rózsáira szedünk, alaposan megmosunk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Közben fél liter tejből, 5 evőkanál lisztből besamel mártást főzünk, melyet ízesítünk sóval, zúzott fokhagymával, őrölt borssal. Ha a mártás nem elég sűrű, a karfiol főzőlevével higíthatjuk. Mielőtt a mártás elkészül felolvasztunk benne 15 dkg kis kockákra vágott sajtot. Egy serpenyőben a sonkát vagy főtt tarját kevés olajon megpirítunk. Egy jénai tálba beletesszük a főtt karfiol rózsákat, meghintjük a megpirított sonka kockákkal, majd a tetejére kenjük a sajtmártást. Forró sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos-sonkás karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook